Αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους απολυμένους της «Μαλαματίνα».

Με μία αιχμηρή ανάρτηση απαντά ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με υπό απόλυση εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ψέματα και Α. Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες. Επιβεβαιώθηκε πάλι σήμερα με τις δηλώσεις του για τους εργαζόμενους της Μαλαματίνα. Για ορισμένες απολύσεις που έγιναν εκεί φταίει δήθεν ο «τρισκατάρατος νόμος Χατζηδάκη» τον οποίο και θα καταργήσει.

Προσέξτε τώρα: Οι απολύσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με όλους τους νόμους που ίσχυαν από το 1982 και μετά! Όλους ανεξαιρέτως. Κι αυτών που ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι τον νοιάζει όμως τον κ. Τσίπρα; Του φταίνε ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης!

Τι είναι αυτό που θα καταργήσει επίσης; Ένας νόμος του οποίου τις περισσότερες διατάξεις υπερψήφισε. Ο νόμος που αύξησε τις γονικές άδειες. Ο νόμος που εξίσωσε προς τα πάνω για τις απολύσεις το καθεστώς των εργατοτεχνιτών με των υπόλοιπων υπαλλήλων. Ο νόμος που εισήγαγε θετικά μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Ο νόμος που εισήγαγε το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία κ.ο.κ. Αυτά θα καταργήσει!

Και κάτι ακόμα. Ο ίδιος και η παρέα του διαλαλούν ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι παράνομες. Μα αν αυτό ισχύει, τότε ο «επαίσχυντος» νόμος Χατζηδάκη είναι τελικά φιλεργατικός. Διότι προστατεύει τους απολυμένους!

Με αλλά λόγια: ψευδολογία, δημαγωγία και κυρίως… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!»