Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Συμμαχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η σύνοδος της στρατιωτικής επιτροπής του NATO σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Πρόκειται για την 188η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του NATO σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις τρέχουσες επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ με έμφαση στις «NATO Mission in Iraq» και «Kosovo Force», καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και την υποστήριξη της αμυντικής προσπάθειάς της.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Εσθονία, Εμμανουήλ Αποστολάκη, με τον οποίο συζήτησαν για την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σε ό,τι αφορά τόσο στην τουρκική προκλητικότητα έναντι της χώρας μας όσο και στις εκτεταμένες και εντατικές πρωτοβουλίες στρατιωτικής συνεργασίας και επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ και είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της υποστήριξης του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζήτησαν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος άμυνας και ασφάλειας στη Βαλτική μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: iefimerida.gr