Περιθαλπόμενοι του ΚΚΠΠΚΜ με τους συνοδούς τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη.

Οι ίδιοι αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και στην αίθουσα ολομέλειας, Ημικύκλιο, ενημερώθηκαν για την ιστορία και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συναντήθηκαν με την Ευρωβουλευτή.

Κατά τη συζήτηση με την κυρία Σπυράκη, οι συμμετέχοντες στην αποστολή, αντάλλαξαν σκέψεις σχετικά με τη διαφοροποίηση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία και έθεσαν το θέμα της δικαιωματικής ενσωμάτωσης της αναπηρίας στις πολιτικές και στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, πληροφορήθηκαν τις τρέχουσες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τις αλλαγές που οφείλουμε ως καταναλωτές, συλλογικά και ατομικά να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Η τριήμερη πρόσκληση ήταν μια πρωτοβουλία της κας Σπυράκη και της προέδρου του ΚΚΠΠΚΜ κας Βασιλικής Νάκου, όταν η πρώτη επισκέφθηκε, τον Απρίλιο, το παράρτημα χρόνιων παθήσεων του Κέντρου «ο Άγιος Παντελεήμων» και εντάχθηκε στο πλαίσιο μιας γενικότερης εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση του ΚΚΠΠΚΜ τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης, να τονισθεί ότι είναι η πρώτη φορά που άτομα με αναπηρία, τα οποία περιθάλπονται σε κλειστές δομές, επισκέπτονται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, πέρα από την εξοικείωση των περιθαλπόμενων του Κέντρου με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις,όπως και η ενδυνάμωσή τους, καθώς οι περισσότεροι περιθαλπόμενοι ταξίδεψαν για πρώτη φορά με αεροπορικό μέσο και βρέθηκαν για πρώτη φορά σε πόλη του εξωτερικού.

Τα άτομα που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν την αποστολή του ΚΚΠΠΚΜ στην εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Βρυξελλών, είναι ενήλικες με αναπηρία που διαβιούν σε διάφορα παραρτήματα του Κέντρου, καθώς και ένας νεαρός ωφελούμενος από το Κέντρο Νεότητας. Την αποστολή συνόδεψε η πρόεδρος κα Βασιλική Νάκου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους, οι περιθαλπόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη Μπρυζ και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, την Γάνδη.

Η κα Βασιλική Νάκου προσέφερε στην κα Σπυράκη,εκ μέρους όλων των περιθαλπόμενων και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΚΠΠΚΜ, ένα κλαδί ελιάς σύμβολο ειρήνης και συμφιλίωσης και τις μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες όλων για την σπουδαία εμπειρία που χάρισε στα «παιδιά» του Κέντρου.