Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Λεκάνη Καβάλας μετά το φονικό που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, με θύματα μια 30χρονη γυναίκα και το 10 μηνών παιδί της και δράστη τον 56χρονο πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οι σοροί των δύο θυμάτων του 56χρονου κτηνοτρόφου μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής, με σκοπό να διεξαχθούν νεκροψίες – νεκροτομές.

Από την αυτοψία που έγινε στο σημείο του φονικού, φάνηκε ότι ο 56χρονος πυροβόλησε πισώπλατα τη γυναίκα και το παιδί από πολύ κοντινή απόσταση με κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε πρώτα το 10 μηνών παιδί του και στη συνέχεια την πρώην σύντροφό του, με το θάνατο και των δύο να είναι ακαριαίος.

Στη συνέχεια, πήρε τηλέφωνο έναν ξάδελφό του, ζητώντας του να πάει στο στάβλο όπου βρισκόταν και λίγα λεπτά αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν βίαιος και φοβόταν ότι θα φύγουν για τη Γερμανία
Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί στην Καβάλα πριν από έξι χρόνια από τη Γερμανία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε για διπλωματική εργασία σχετικά με τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Στο χωριό Λεκάνη, από όπου ήταν οι παππούδες της, έμεινε και γνώρισε τον 56χρονο κτηνοτρόφο. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Έμειναν μαζί και γέννησε ένα αγοράκι. Από τότε σύμφωνα με μαρτυρίες, άρχισαν και οι εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού.

«Δεν ήταν παντρεμένος με την κοπέλα, αλλά το μωρό το είχανε αναγνωρισμένο. Μετά όταν έκανε αυτή το παιδί του ανακοίνωσε «χωρίζουμε» και μετά κόντρα στην κόντρα όλοι μαζί», δήλωσε η νύφη του 56χρονου.

Η 29χρονη είχε αναφέρει πως ο κτηνοτρόφος όχι μόνο γινόταν βίαιος απέναντί της, αλλά την είχε προειδοποιήσει κιόλας πως θα σκοτώσει τόσο εκείνη, όσο και το 10 μηνών αγοράκι τους.

«Αυτό το οποίο μου διαβίβασε η εντολέας μου είναι ότι και άλλη φορά είχε ξεστομίσει φραστικά βέβαια απειλές γιατί είχε μία καραμπίνα ως κτηνοτρόφος ότι και θα τη σκοτώσει και θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει», ανέφερε ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 29χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό.

«Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωρίο και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό», πρόσθεσε ο κ. Αποστολίδης.

Το προηγούμενο βράδυ η 29χρονη επισκέφτηκε με το μικρό της αγοράκι το σπίτι του κουνιάδου της. Ήταν πάντα χαμογελαστή, τίποτα δεν έδειχνε να έχει συμβεί κάτι μεταξύ εκείνης και του 56χρονου.

«Είχαμε καλές σχέσεις και με την κοπέλα εχθές ήρθε στο σπίτι μου το βράδυ με το μωρό, παίξαμε, κάναμε… Το μωρό το λατρεύαμε. Είχε έρθει με το μωρό γιατί πολλές φορές της έλεγα: «Αννούλα ξέρεις το μωρό το αγαπάμε», ήξερε ότι το αγαπάμε πάρα πολύ. Πού να ήξερα τι θα γίνει το πρωί…», δήλωσε η νύφη του δράστη.

«Τους βρήκα και τους τρεις νεκρούς στον στάβλο»
Στο Live News μίλησαν συγγενείς του δράστη, οι οποίοι δήλωσαν σοκαρισμένοι με την δολοφονία της 29χρονης και του 10 μηνών παιδιού της.

«Το πρωί, όταν πήγα στον στάβλο για να βγάλω τα ζώα, άκουσα δύο πυροβολισμούς. Νόμιζα ήταν από κυνήγι. Συνέχισα και σε πέντε λεπτά με παίρνει τηλέφωνο. Μου λέει «ξάδερφε, έλα στο μαντρί». Του λέω «θες βοήθεια; Κάτι;». Μου λέει «έλα στο μαντρί». Σε 2 – 3 λεπτά ακούω τον τρίτο πυροβολισμό. Τους βρήκα και τους τρεις νεκρούς στον στάβλο», είπε ο Χαράλαμπος Καστανίδης, ξάδερφος του 56χρονου.

Ο κ. Καστανίδης τόνισε πως ο χωρισμός του ζευγαριού ήταν ειρηνικός, ενώ άλλη συγγενής του δράστη δήλωσε πως έπαθε σοκ στο άκουσμα της φρικτής γυναικοκτονίας. «Αυτός την αγαπούσε πάρα πολύ. Ήταν ζήλια; Φοβήθηκε ότι θα πάρει το μωρό και θα φύγει; Ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τι έφταιγε το μωρό;» συμπλήρωσε.

«Δεν την αγαπούσε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός όταν γεννήθηκε το μωρό δεν πήγε καν στον τοκετό, επικαλούμενος ότι είχε δουλειές. Τα υπόλοιπα, να λέμε ότι την αγαπούσε, αυτά ανάγονται στη σφαίρα της παραφροσύνης» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Στη Γερμανία οι κηδείες
Όπως ανέφεραν συγγενείς του κτηνοτρόφου, ο φόβος του 56χρονου ήταν ότι μητέρα και παιδί θα φύγουν για τη Γερμανία. Κάτι που θα συμβεί -ως τραγική ειρωνεία- μετά το θάνατό του.

Οι σοροί της 30χρονης γυναίκας και του 10 μηνών μωρού θα ταξιδέψουν για τη Γερμανία, προκειμένου να γίνουν εκεί οι κηδείες τους, ύστερα από εντολή της μητέρας της αδικοχαμένης γυναίκας.