Μια μεγάλη φυτεία κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, κρυμμένη μέσα σε μια δυσπρόσιτη περιοχή στα Αμισιανά της Καβάλας.

Οι αστυνομικοί, συνέλαβαν δύο Έλληνες καλλιεργητές  με μια οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας. Βάσει πληροφοριών, έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δύο δράστες, να έχουν φτάσει με ένα Ι.Χ. φορτηγάκι στον χώρο της φυτείας και να προβαίνουν στην συγκομιδή της κάνναβης. Μέσα στην φυτεία βρέθηκαν 187 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,80 ως τριών μέτρων, ενώ στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 48 κιλών και 140 γραμμαρίων, δυο ζευγάρια γάντια και δυο πλαστικά δοχεία με νερό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγάκι των καλλιεργητών που κατασχέθηκε, βρέθηκαν τέσσερα ψαλίδια, μια πένσα, δοχεία με οινόπνευμα και νερό, γάντια και ένας φακός κεφαλής, ενώ στο σπίτι του ενός οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 742 γραμμαρίων και έναν φακό κεφαλής. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Kavala-xasisofyteia-kannabi2

Παράλληλα, στο Αγρίνιο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν πληροφορίες για την ύπαρξη χασισοφυτείας, «χτένιζαν» μια δασική έκταση σε περιοχή του Αγρινίου, όταν εντόπισαν έναν Έλληνα να κινείται ύποπτα και τον σταμάτησαν για να του κάνουν έλεγχο.

Στην κατοχή του βρήκαν 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα ζευγάρι γάντια και δύο μεταλλικές ψαλίδες κι έτσι συνελήφθη, ενώ ακολούθησαν έρευνες στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να φτάσουν οι αστυνομικοί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στην κοίτη ενός ρέματος, στον οποίο βρήκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία ξερίζωσαν.

Επιπλέον, ερεύνησαν το σπίτι του δράστη, όπου κατέσχεσαν ακόμη ένα κιλό και 850 γραμμάρια αποσπάσματα κάνναβης σε νωπή μορφή, 30 τεμάχια από κλαδιά χασισόδεντρων και μια ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Agrinio-rema-xasisofyteia