Η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας σε ανακοίνωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, σχετικά με καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ανέφερε: «Η συστηματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον προστάτη των φτωχών και των αδυνάμων αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας».

Η κυρία Βούλτεψη, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε αφήσει χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα εκτεθειμένα σε κάθε λογής κινδύνους στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας και στα κελιά αστυνομικών τμημάτων. Παιδιά τα οποία εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μετά τη δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η ίδια, τονίζει, ότι «οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων είναι γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι ήδη εξοφλούνται και οι οποίοι γνωρίζουν επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κάλυψη των αναγκών προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν έχει έλθει ακόμη η χρηματοδότηση από την ΕΕ».

Στη δήλωση που προηγήθηκε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός χαρακτήριζε τη δέσμευση της υφυπουργού ότι εντός του Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου προς τους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «το ελάχιστο βήμα για την αποκατάσταση των επί μήνες απλήρωτων εργαζόμενων και των λοιπών υποχρεώσεων, αλλά και της καθημερινής διαβίωσης των ασυνόδευτων στις δομές που η κυβέρνηση αρέσκεται να στηρίζει επικοινωνιακά και όχι στο πεδίο». Τέλος, ανέφερε ότι «το ευκταίο θα ήταν να μην απαιτείται η παρέμβαση της αντιπολίτευσης».