Σε νέες ανακοινώσεις, για το ατύχημα στο Allou Fun Park, προχώρησαν, η εταιρεία αλλά και ο δικηγόρος των τραυματιών, Βασίλης Καπερνάρος.

Στην ανακοίνωση του Αllou Fun Park, αναφέρεται, πως όταν έγινε η αυτοψία στο παιχνίδι La Isla «στις 19/9/22 και παρευρίσκονταν, εκτός του πραγματογνώμονα και των τεχνικών συμβούλων, οι επιθεωρητές της TUV HELLAS SA, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε όλες τις διατάξεις του παιχνιδιού και χορήγησαν πιστοποιητικό καταλληλόλητας, ο πραγματογνώμονας δεν ανέφερε τίποτα αρνητικό για το παιχνίδι».

Η ανακοίνωση του Αllou Fun Park:

«Πρέπει προς αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας να λεχθούν τα παρακάτω:

1. Όταν έγινε η αυτοψία στο παιχνίδι La Isla στις 19/9/22 και παρευρίσκονταν, εκτός του πραγματογνώμονα και των τεχνικών συμβούλων, οι επιθεωρητές της TUV HELLAS SA, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε όλες τις διατάξεις του παιχνιδιού και χορήγησαν πιστοποιητικό καταλληλόλητας, ο πραγματογνώμονας δεν ανέφερε ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ για το παιχνίδι.

2. Η εκτίμηση του πραγματογνώμονα ότι δήθεν υπάρχει σημείο που είναι δυνατόν να εισέλθει ευμέγεθες αντικείμενο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία της αντλίας, είναι μία θεωρητική εκτίμηση που δεν ισχύει, καθόσον το σημείο που υποδεικνύει είναι το πίσω μέρος της αντλίας και η αναρρόφηση γίνεται εμπρός, σύμφωνα με αξιολόγηση εμπειροτάτου τεχνικού συμβούλου. Για να περάσει κάτι από εκεί πρέπει πρώτα να εισέλθει από τον κλωβό εμπρός, καθώς το πλαϊνό του μέρος είναι απροσπέλαστο, αφού από τη μία υπάρχει στηθαίο από σκυρόδεμα και από την άλλη συμπαγής λαμαρίνα.

3. Αν υιοθετηθεί η πρόταση του πραγματογνώμονος και γίνει επιπρόσθετη τοποθέτηση φίλτρου, αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο να αλλοιωθούν τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του κλωβού, όπως προδιαγράφονται από τον κατασκευαστή. Μπορεί ο πραγματογνώμονας ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ότι, αν ακολουθηθεί η πρόταση του, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ εξαιτίας αυτού του λόγου και ότι η πιστοποιημένη εταιρεία θα εγκρίνει την καταλληλόλητα των τροποποιήσεων;

4. Οι τεχνικές που χρησιμοποίησαν ο πραγματογνώμων σε αγαστή συνεργασία με τον έτερο τεχνικό σύμβουλο, δηλ να ρίχνουν κουβάδες νερό στον αισθητήρα και με το κατσαβιδάκι να τον ελέγχουν, μπορούν να υποκαταστήσουν τις προδιαγραφές των κατασκευαστριών πολυεθνικών εταιριών, που έχουν υποδομές και στελεχιακό δυναμικό παγκόσμιου βεληνεκούς;

5. Οι προσωρινές αξιολογήσεις του πραγματογνώμονα ουσιαστικά μιλάνε για λάθος του κατασκευαστή και ΟΧΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ της εταιρείας μας, είναι όμως δυνατόν αυτές οι εκδοχές να είναι σωστές; Το συγκεκριμένο παιχνίδι συναντάται σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο και δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα πουθενά. Στη χώρα μας λειτουργεί επί 20 έτη σχεδόν κι έχουν παίξει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα – μόνο την ημέρα του συμβάντος είχαν προηγηθεί 370 άτομα. Με βάση την κοινή λογική είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στην αντλία του νερού και τον αισθητήρα και να μην είχε αυτό εκδηλωθεί; Οι εξειδικευμένοι επιθεωρητές, στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του κόσμου, τόσα χρόνια δεν θα το είχαν διαπιστώσει;

Όλα αυτά τα αναφέρουμε, γιατί υπάρχει μια πρωτοφανής μονομερής ενημέρωση από ένα μικρό κύκλο προσώπων, που έχει εξορίσει την αντίθετη άποψη. Τέλος, εκφράζουμε για μία ακόμα φορά την ιδιαίτερη χαρά μας, που τα τέσσερα νέα άτομα δεν νοσηλεύονται και ενημερώνουμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια λύση που βοηθάει ηθικά τους τραυματισθέντες, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των τραυματιών του ατυχήματος στο Allou Fun Park, Βασίλης Καπερνάρος, τονίζει πως «οι υπεύθυνοι του Allou Fun Park συνεχίζουν την ίδια τακτική δημιουργίας ψευδοεντυπώσεων, συνεχίζουν να ανακοινώνουν δελτία τύπου δια του εκπροσωπούντος δικηγόρου τους, προς ”αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας”».

Η ανακοίνωση του δικηγόρου των τραυματιών:

«Από την πλευρά των τεσσάρων θυμάτων του Allou Fun Park, είχαμε θεωρήσει ότι, σύμφωνα με τα όσα διέδιδαν οι επιχειρηματίες του οι ίδιοι ή μέσω του δικηγόρου τους, θα είχαν κάποια σύνδεση με την αλήθεια και τη σοβαρότητα, σε σχέση με τις περιστάσεις και την δήθεν, από μέρους τους, πολυδιαφημισμένη προσπάθεια ”συμπαράστασης στα παιδιά”. Πέσαμε έξω! Οι υπεύθυνοι του Allou Fun Park συνεχίζουν την ίδια τακτική δημιουργίας ψευδοεντυπώσεων, συνεχίζουν να ανακοινώνουν δελτία τύπου δια του εκπροσωπούντος δικηγόρου τους, προς ”αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας”. Δηλαδή, αφού εξευτέλισαν την κανονική αλήθεια με σωρεία ψευδολογιών όλο το τελευταίο διάστημα, τώρα καταφεύγουν στην ”επιστημονική” αλήθεια, μέσω του δικηγόρου τους, ο οποίος μιλάει για αντλίες νερού, αισθητήρες, κλωβούς και άλλα “επιστημονικά”.

Στην, από 4.10.2022 ανακοίνωση τους, λοιπόν, η οποία έγινε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, δηλώνουμε τα εξής.

1. Ουδεμία ”θεωρητική” εκτίμηση έγινε από τον πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο. Τα τεχνικά ευρήματα, κατά τη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών, που οδήγησαν στο θλιβερό συμβάν, του σοβαρού τραυματισμού των τεσσάρων παιδιών, είναι απόλυτα συγκεκριμένα και όλες οι διαπιστώσεις είναι πλήρως τεκμηριωμένες, γεγονός που δεν επιθυμεί να δεχτεί η εταιρεία του Allou Fan Park για ευνόητους λόγους.

2. Ως προς την τοποθέτηση φίλτρου, για το οποίο έκανε λόγο ο πραγματογνώμονας, να διευκρινίσουμε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν απαιτείται ουδεμία ”αλλοίωση” στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλωβού και καμία επαναπιστοποίηση, όπως διατείνονται. Αρκεί να τοποθετηθεί, εκ νέου, στην αρχική του θέση το καπάκι φίλτρου, το οποίο κάποιος, κάποτε, για άγνωστο λόγο ξέχασε μισάνοιχτο, θέτοντας σε κίνδυνο έτσι την υγεία των παιδιών. Οι δήθεν θεωρητικές εκτιμήσεις και αυθαίρετες κρίσεις του πραγματογνώμονα και του τεχνικού συμβούλου, μόνο αυθαίρετες δεν είναι, αφού εισήγαγαν, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, υποβρύχια κάμερα, για να αποδείξουν ότι πράγματι επικοινωνεί το άνοιγμα με την εισαγωγή της αντλίας. Και αποδείχτηκε!

3. Παρά ταύτα, και επειδή διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του επίδικου παιχνιδιού, και όχι μόνο, καλούμε την εταιρεία να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν, εκ νέου, άδεια λειτουργίας του παιχνιδιού La Isla στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κανένας φορέας πιστοποίησης, ιδιωτικός ή κρατικός, δεν θα εγκρίνει, νόμιμα, την επαναλειτουργία του παιχνιδιού. Στο σημείο αυτό, ας βάλουν τη TUV Hellas, να ξανακάνει επιθεώρηση, μετά τα όσα ευρέθησαν από τους επιστήμονες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

4. Τα παιδιά, πράγματι και ευτυχώς, δεν νοσηλεύονται. Ωστόσο, κανενός οι βλάβες δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Η εύθραυστη υγεία των παιδιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να λάβουν χώρα συζητήσεις με τη μορφή τούρκικων παζαριών».