Οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, αφέθηκαν, σήμερα, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, ελεύθεροι, με την επιβολή δύο περιοριστικών όρων, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μια φορά τον μήνα.

Βάσει πληροφοριών, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως η νεαρή γυναίκα ήταν εκείνη που τους βρήκε και ποτέ οι ίδιοι δεν την κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα, όπως η κοπέλα υποστηρίζει: «Ήρθε μόνη της γύρω στις 11 το βράδυ την ώρα που εμείς φεύγαμε για περιστατικό. Μας περίμενε σε διπλανή καφετέρια», είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση για να προσθέσουν: «Όταν επιστρέψαμε εκείνη μας ζήτησε να την ξεναγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα».

Οι δύο κατηγορούμενοι, φέρονται να ανέφεραν στις απολογίες τους: «Την ώρα που περιμέναμε το ασανσέρ μας είπε να μην ανέβουμε επάνω, αλλά να πάμε σε ένα δωματιάκι που είχε δει στο ισόγειο και της είπαμε ότι είναι τα αποδυτήρια. Μας είπε ότι της αρέσουν οι στολές και ότι είναι “ανοιχτή”».

Κατά τις πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι, επικαλέστηκαν μηνύματα που φέρεται να έστειλε η 19χρονη σε μία φίλη της και της έλεγε ότι περνάει καλά και πως θα καθυστερήσει. Ακόμη επικαλέστηκαν και μήνυμα που έστειλε στη συνέχεια στον έναν αστυνομικό.

Από την πλευρά της, η 19χρονη καταγγέλλουσα, σήμερα το πρωί, έδωσε κατάθεση, τρίτη κατά σειρά. Στο πλαίσιο της ανάκρισης, η νεαρή γυναίκα ρωτήθηκε εάν απειλήθηκε, εάν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την επαφή, εάν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν ήθελε και εάν αντιστάθηκε. Η 19χρονη φέρεται να απάντησε αρνητικά σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά όπως φέρεται να είπε, ένιωσε φόβο επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν και παρότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και μπορούσε να φύγει εκείνη είχε «παγώσει».

Η 19χρονη κοπέλα, φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν, γιατί ντρεπόταν και φοβόταν.