Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, η μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών στην περιοχή της Χερσώνας, καθώς μετά τον βομβαρδισμό της, στρατηγικής σημασίας, γέφυρας Αντονίφσκι στον ποταμό Δνείπερο, ανακοίνωσαν πως πέτυχαν την απελευθέρωση συνολικά 88 οικισμών από την κατοχή των Ρώσων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Κίριλ Τιμοσένκο, τα ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν, επίσης, 551 οικισμούς στο Χάρκοβο.

«Περιφέρεια Χερσώνα. Συνολικά 88 οικισμοί έχουν απελευθερωθεί. Εδώ ζουν 11.827 πολίτες», ανέφερε ο Τιμοσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους των ανακαταληφθέντων οικισμών, ενώ αποκαθίστανται ζημιές σε ενεργειακές βασικές υποδομές, όπως η αφαίρεση σπασμένων ηλεκτρικών καλωδίων γίνεται επιθεώρηση στους υποσταθμούς ρεύματος και τοποθετούνται ηλεκτρικοί στύλοι.

Επιπλέον, ο Τιμοσένκο ενημέρωσε, ότι έχουν καθαριστεί 120 χιλιόμετρα δρόμων, έχει αποκατασταθεί η κινητή τηλεφωνία και συνεχίζονται οι εργασίες για την αποναρκοθέτηση των εδαφών. Τόνισε ακόμη, ότι συνολικά 156 εγκλήματα πολέμου έχουν καταγραφεί από την έναρξη της αποκατάστασης της περιοχής Χερσώνα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, δήλωσε ακόμα πως στο Χάρκοβο αποκαταστάθηκαν 551 οικισμοί και καταγράφηκαν 1.685 εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με τον Τιμοσένκο, οι Ρώσοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο, με τους Ουκρανούς να «τρέχουν» τις εργασίες αποκατάστασης.
Στο στόχαστρο των Ουκρανών βρίσκονται οι διαδρομές ανεφοδιασμού στη Χερσώνα, μέσω του ποταμού Δνείπερου, καθώς το Κίεβο πλησίαζει όλο και πιο κοντά σε μια πλήρους κλίμακας επίθεση για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας  πόλης-λιμάνι του Νότου.

Έχοντας αντιληφθεί τις δυσκολίες, η Ρωσία έστειλε περίπου 2.000 Ρώσους στρατεύσιμους στην περιοχή της Χερσώνας «για να αναπληρώσουν τις απώλειες και να ενισχύσουν τις μονάδες στην πρώτη γραμμή του μετώπου», σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δήλωσαν ότι ενισχύουν την άμυνα και μετατρέπουν την πόλη σε «φρούριο», καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προελαύνουν.