Με έντονο – αλλά και σκωπτικό – τρόπο αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο δημοσίευμα για λίστα παρακολουθήσεων υπουργών.

«Μου κάνει φοβερή εντύπωση – ειλικρινά σας το λέω – ότι ακόμη και σοβαροί άνθρωποι ασχολήθηκαν με αυτό το δημοσίευμα» είπε αρχικά. Υπενθύμιζε πως «εγώ έχω πικρά πείρα των “αποκαλύψεων” του Documento. Κάποτε με έβγαλαν ψεύτη και αθωώθηκα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι και ο Λοβέρδος με ομόφωνο βούλευμα για την υπόθεση Novartis με κάποιους ψευδομάρτυρες του τύπου “νομίζω, άκουσα ότι”. Τώρα διαβάζω ότι δήθεν ο πρωθυπουργός μας παρακολουθούσε όλους, εμένα τον Χατζηδάκη, τη σύζυγό μου την Ευγενία, την Μαρίνα Πατούλη… Αυτά όλα είναι γελοιότητες!»

«Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία (σ.σ. την σύζυγό του Μανωλίδου) ή η Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγο Χατζηδάκη) ή η Μαρίνα (σ.σ. Πατούλη)» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑϊ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο ήταν στην λίστα παρακολούθησης με το Pretador, έκανε λόγο για εξοργιστικά στοιχεία, χωρίς κανένα απολύτως ντοκουμέντο. Είδα το δημοσίευμα για να διαπιστώσω κι εγώ ποια είναι τα αδιάσειστα στοιχεία. Και είδα ότι έχει λέει δύο πηγές μέσα στην εταιρεία που το επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι η λίστα. Κι εγώ έχω 4 πηγές και λέω ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε 500 ανθρώπους. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε εδώ;»

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη «γιατί ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του αυτά» για να προσθέσει: «Σπρώχνουν τη χώρα στο βούρκο και στη λάσπη από το πάθος τους να επιστρέψουν στην εξουσία. Έτσι θα πάμε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει ασφαλώς και να ελέγξει αυτή την υπόθεση αλλά επανέλαβε ότι το δημοσίευμα δεν έχει απολύτως κανένα ντοκουμέντο. «Μου θυμίζει τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis όπου κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα επίσης με τις ίδιας ποιότητας “στοιχεία”».

Εάν υποτεθεί ότι παρακολουθούσαν όντως το κινητό μου, είπε ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι παρακολουθούσαν μέσω αυτού τον Αλέξη Τσίπρα. «Άρα λοιπόν, είναι δόκιμο να πει κανείς ότι οι άλλοι παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη, όχι εκείνος την αντιπολίτευση».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος» σημειώνοντας ότι «Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.
Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο».
Για να προσθέσει: «Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της».

«Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

«Κύκλοι» του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, επεσήμαιναν τα εξής σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα Documento:
Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

«Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης». Για να προσθέσει: «Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

«Ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», έστω κι αν η πραγματική λίστα των παρακολουθήσεων από διάφορους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “documento” σχολίασε το ΚΚΕ για να προσθέσει κάνοντας λόγο για ένα «σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων».

Λίστα με πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και συζύγους υπουργών, δημοσιεύει η εφημερίδα Documento.

Εντύπωση προκαλεί ότι στη λίστα με τα, κατά το δημοσίευμα, υπό παρακολούθηση πρόσωπα βρίσκονται πολλά στελέχη της ΝΔ και μάλιστα «βαριά» ονόματα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Ακόμα και πρόσωπα, όπως, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το Documento δεν παρακολουθούνταν μόνο οι πολιτικοί αλλά σε τρεις περιπτώσεις και οι σύζυγοί τους, συγκεκριμένα οι Τζένη Μπαλατσινού, Ευγενία Μανωλίδου και Πόπη Καλατζή. Επίσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξης Διακόπουλος, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρώην σύζυγός του, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και η σύζυγός του Εύα Αντωνοπούλου.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, από την αντιπολίτευση παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα της Όλγας Γεροβασίλη και του Χρήστου Σπίρτζη, καθώς και το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τον επιχειρηματικό χώρο, αναφέρονται δύο πρόσωπα, ο πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης μέσω του οποίου, σύμφωνα πάντα με το Documento, παρακολουθούνταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για τον ίδιο λόγο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και η αδελφή του Ειρήνη Καρυπίδη.

Από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι Αλέξης Παπαχελάς (Καθημερινή), Γιάννης Κουρτάκης (Παραπολιτικά), Πάνος Κυριακόπουλος (STAR -μέσω του οποίου παρακολουθούνταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης), ο Αντώνης Δελατόλας, ο Θανάσης Κουκάκης, ο Παναγιώτης Μπόμης (Διευθύνων Σύμβουλος της DPG Digital Media για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο). Και, ακόμα, ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η παραπάνω λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνει τα πρόσωπα που παρακολουθούσε το Predator «υπό τις εντολές του Μαξίμου». Παρά το γεγονός, ότι το δημοσίευμα γράφει ότι τα στοιχεία που διαθέτει «είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση», δεν παραθέτει καμία απόδειξη για την αυθεντικότητα της λίστας, παρά μόνο τέσσερα μηνύματα – φορείς κακόβουλου λογισμικού που εστάλησαν στον Θ. Καρυπίδη.

Πηγή: iefimerida.gr

Άδωνις για παρακολουθήσεις: Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία ή την Πόπη – iefimerida.gr</a></p>