15χρονη μαθήτρια στην Κύπρο, βιάστηκε από 25χρονο Σύριο και στη συνέχεια εξευτελίστηκε με την κυκλοφορία βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραλήπτες τους συμμαθητές της.

Ο δράστης τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, αλλά θεώρησε υπερβολική την ποινή του και έκανε έφεση, η οποία απορρίφθηκε, με την επισήμανση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πως το Κακουργιοδικείο μάλλον ήταν επιεικές αφού διέταξε να συντρέχουν οι ποινές, 11 και 2 ετών, που του επιβλήθηκαν. Ως ελαφρυντικούς παράγοντες, είχε προβάλλει, ότι βίωσε τον πόλεμο στη Συρία και είναι παιδί πολυμελούς φτωχής οικογένειας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε πως ελαφρυντικός παράγοντας θα ήταν η άμεση παραδοχή του, ώστε να μην υποχρεωθεί η 15χρονη να υποστεί δεύτερο «βιασμό» με την κατάθεση της στο δικαστήριο.

Ο 25χρονος από την Συρία, διατηρούσε σχέση με την 15χρονη, αλλά επειδή η ανήλικη είχε αρνηθεί να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του, την απήγαγε μια μέρα που πήγαινε στο σχολείο και την βίασε. Επιπλέον, έβγαλε και βίντεο το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε στο Instagram, χρησιμοποιώντας ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα της.