Στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Φτάνοντας στην πορεία, ο κ. Τσίπρας έγινε αντιληπτός από φίλους και μέλη του κόμματος που άρχισαν να τον χειροκροτούν, ζητώντας μια φωτογραφία μαζί του. Ανάμεσά τους και ένας μικρός θαυμαστής που φορούσε μπλούζα του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος πλησίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε ένα αναμνηστικό καρέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελώντας του απάντησε καταφατικά και συνέχισε προς το σημείο όπου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης πορείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν σήμερα μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας.

Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει την δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους.

Σήμερα είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.

Υπάρχει εναλλακτική λύση προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία. Χειρότερη στους μισθούς. Υπάρχει εναλλακτική λύση με στήριξη των μισθών, στήριξη της εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα έρθει γρήγορα».

Πηγή: iefimerida.gr