Δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές, δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, πλήθος θεατών και μοναδικές εμπειρίες από τον ΟΠΑΠ είχε ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Περισσότεροι από 45.000 δρομείς από 92 χώρες συμμετείχαν στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου.

Ο ΟΠΑΠ, Μέγας Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, έδωσε δυναμικό παρών στην κορυφαία δρομική διοργάνωσης για 11η συνεχόμενη χρονιά, με σύνθημα «Πάντα η νίκη είναι στη συμμετοχή». Μέσα από μια σειρά δράσεων βρέθηκε στο πλευρό όλων των δρομέων, ενώ επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις για όσους βρέθηκαν στο Χωριό των Χορηγών, στο Ζάππειο.

Μαζική συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. ΟΠΑΠ & το Universities Night Run OPAP

Το αγωνιστικό διήμερο άνοιξε το Σάββατο με το Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. ΟΠΑΠ και το Universities Night Run OPAP, τον νυχτερινό αγώνα 10 χλμ., που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εφέτος, με συμμετοχές από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή, με τον Μαραθώνιο Δρόμο των 42.195 μ., τη διαδρομή των 5 χλμ. και τον αγώνα του 1,2 χλμ. για τα παιδιά.

Warm up και ρυθμός από κρουστά

Πριν από την έναρξη των αγώνων, η ΟΠΑΠ Running Team και άλλοι δρομείς, έκαναν την απαραίτητη προθέρμανση στο Ζάππειο, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων γυμναστών.

Στην Ηρώδου Αττικού, η ομάδα κρουστών Quilombo έδινε ρυθμό στους δρομείς λίγο πριν κόψουν το νήμα του τερματισμού, ενώ μια γιγάντια οθόνη έξω από το Καλλιμάρμαρο μετέφερε ζωντανά την εικόνα των αγώνων.

Πόλος έλξης το περίπτερο του ΟΠΑΠ

Χιλιάδες δρομείς, αθλητές χορηγούμενων ομάδων του ΟΠΑΠ και επισκέπτες, οι οποίοι βρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά στο περίπτερο του ΟΠΑΠ, στο Χωριό των Χορηγών, έζησαν ένα διήμερο γεμάτο διασκέδαση και άθληση, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στο OPAP Photo Booth και συμμετείχαν σε ένα κουίζ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Επιπλέον, οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ενεργειακά ποτά και σνακ για να ανακτήσουν τη χαμένη τους ενέργεια, καθώς και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα αποθεραπείας.