Ένας 29χρονος Έλληνας, δρούσε ανενόχλητος για περισσότερο από δυο εβδομάδες, καθώς πήγαινε σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Βοιωτίας, φούλαρε το αυτοκίνητο, γέμιζε μπιτόνια ή ακόμη και ολόκληρο βυτιοφόρο με καύσιμα κι εξαφανιζόταν, αφήνοντας άφωνους τους υπαλλήλους.

Στην τρίτη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης, ο νεαρός, πήγε με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και έπεισε τον υπάλληλο να φουλάρει με βενζίνη το ντεπόζιτο και να του γεμίσει με πετρέλαιο κίνησης 14 δοχεία που είχε μαζί του με το πρόσχημα ότι θα τα χρησιμοποιήσει σε αγροτικές εργασίες. Όμως, τη στιγμή που επρόκειτο να πληρώσει, μπήκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.

Η κινητοποίηση της Ο.Π.Κ.Ε. Λιβαδειάς, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκε για το περιστατικό, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 29χρονου και την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε, όπως και ένας σουγιάς που είχε πάνω του. Τα δοχεία με το πετρέλαιο αποδόθηκαν στο πρατήριο, ενώ ο δράστης προσήχθη στην Ασφάλεια Θηβών.

Στην προανάκριση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες δύο παρόμοιες απάτες. Στις 31 Οκτωβρίου, είχε πάει σε ένα πρατήριο στην Πύλη Βοιωτίας, είχε γεμίσει επτά δοχεία με πετρέλαιο κίνησης και είχε τραπεί σε φυγή χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο. Αλλά και στις 11 Νοεμβρίου, είχε πάει με ένα βυτιοφόρο σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σχηματάρι Βοιωτίας, όπου είχε γεμίσει με καύσιμα το βυτίο και δοχεία που είχε μαζί του και είχε γίνει καπνός χωρίς να πληρώσει. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, όπου του ασκήθηκε δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση.