Η κατάσταση στο Ιράν, είναι πλέον εκτός ελέγχου, με τους γιατρούς να ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας, δε διστάζουν να πυροβολούν στο πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα γυναικών, που συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», άνδρες και γυναίκες νοσηλεύονται με τραύματα που δέχτηκαν από αεροβόλα όπλα σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στην ιρανική πρωτεύουσα, με αφορμή τον θάνατο της νεαρής κοπέλας, ένας γιατρός δήλωσε στην εφημερίδα ότι κλήθηκε να φροντίσει τα τραύματα διαδηλώτριας που πυροβολήθηκε σκοπίμως στα γεννητικά όργανα και τους μηρούς.

«Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στοχοποιούν γυναίκες σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος ανοίγοντας πυρ στο πρόσωπο, το στήθος και τα γεννητικά τους όργανα», αναφέρουν οι γιατροί στα ξένα ΜΜΕ .

Νοσοκόμες και γιατροί, που περιέθαλψαν τους διαδηλωτές κρυφά για να αποφύγουν τη σύλληψη, υποστήριξαν ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά αυτήν την εγκληματική πρακτική που εφαρμόζουν οι αστυνομικές αρχές σε βάρος των γυναικών.

Οι άνδρες έφεραν τραύματα σε διαφορετικά σημεία απ΄ ό,τι οι γυναίκες, δηλαδή στα πόδια και την πλάτη τους, τονίζουν, γιατροί.

Τη στιγμή που η Τεχεράνη έχει λογοκρίνει την διαδικτυακή πληροφόρηση για να αποκρύψει από τη διεθνή κοινότητα τα γεγονότα κατά την αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών, φωτογραφίες που έδωσαν οι γιατροί στην εφημερίδα «Guardian», δείχνουν σοβαρές σοβαρές πληγές γυναικών σε όλο τους το σώμα από αεροβόλα όπλα τα οποία οι Ιρανοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν για να τις τραυματίσουν από κοντινή απόσταση.

Η εφημερίδα, ήρθε σε επαφή με 10 γιατρούς που προειδοποιούν για τη σοβαρότητα των τραυμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες σε εκατοντάδες νεαρούς Ιρανούς.