Για την ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Ο γνωστός ποινικολόγος, τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ότι πήρε την απόφαση να υπερασπιστεί τον αστυνομικό «αφού είδε την προσωπικότητα του εντολέα του».

«Σε μια τέτοια υπόθεση όπου ένας αστυνομικός, όχι ένας εγκληματίας, αλλά ένας άνθρωπος με οικογένεια, φιλήσυχος, κατηγορείται ότι προσπάθησε να αφαιρέσει την ανθρώπινη ζωή, η απόφαση να τον υπερασπιστείς και να ταυτιστείς μαζί του είναι μια δύσκολη απόφαση», ανέφερε.

«Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί, να πηγαίνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην γυρνάς σπίτι σου και να είσαι κλεισμένος στα μπουντρούμια με κακοποιούς και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές ακόμα και η προσωρινή κράτηση, οι άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο, είναι άνθρωποι πολύ επικίνδυνοι» δήλωσε ο κ. Κούγιας ερωτώμενος για την ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του.

Αναφορικά με τη σκηνή του πυροβολισμού κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του 16χρονου, ο δικηγόρος ανέφερε, βάσει των ισχυρισμών του εντολέα του, πως «το ατυχές παιδί προσπάθησε δύο φορές να τους πετάξει, γιατί έφτασαν δίπλα του, και είναι δύσκολο πάνω σε μια μηχανή με 150 και 180χλμ να κυνηγάς κάποιον, συγχρόνως να ενημερώνεις το κέντρο και να μιλάς μαζί του για να παίρνεις εντολές και να πρέπει να προσπαθήσεις να ακινητοποιήσεις ένα αυτοκίνητο που δεν ξέρεις ποιος είναι μέσα».

«Όταν κυνηγάς κάποιον και βλέπεις ότι δεν σταματάει η υποψία σου είναι ότι έχεις να κάνεις με έναν κακοποιό. Στη διάρκεια του πυροβολισμού, προσπαθεί ο οδηγός -γιατί είναι συνεπιβάτης ο ίδιος- να κρατιέται και να κρατάει το περίστροφο, ώστε να ακινοτοποιήσουν το ΙΧ ή να πυροβολίσουν στον αέρα για εκφοβισμό, εκείνη τη στιγμή κάνει έναν ελιγμό η μηχανή και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό», πρόσθεσε.

«Με ανακούφιση ενημερώθηκα πως η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε σε άλλο σημείο, πράγμα που σημαίνει πως είναι αληθής ο ισχυρισμός του πως πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου. Προσπαθούσε να πυροβολήσει τα λάστιχα και κατά τη διάρκεια του ελιγμού συνέβη, και άλλαξε φορά η σφαίρα» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Στην ερώτηση εάν ο αστυνομικός έχει εκφράσει τη λύπη του για αυτό που συνέβη ο Αλέξης Κούγιας τόνισε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του.

«Εάν μπορούσε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του θύματος, είναι συντετριμμένος. Χρειάστηκε να τον επαναφέρουν δύο φορές», συμπλήρωσε.

«Όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να ζήσει αυτό το παιδί και πρώτος απ’ όλους αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι εγκληματίας» κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Πηγή: iefimerida.gr