Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε στο MEGA Σαββατοκύριακο, ότι η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Για τις αυξήσεις στις συντάξεις ο υπουργός ανέφερε: «Εκείνο που εμείς λέμε είναι ότι μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και δίνονται τέσσερα διαφορετικά είδη αυξήσεων».

«Είναι οι οριζόντιες αυξήσεις, είναι το έκτακτο βοήθημα, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και είναι τέταρτη δόση επανυπολογισμού τον νόμου Βρούτση. Όλα αυτά συνδυαστικά οδηγούν στο να δοθούν σε έναν στους δύο συνταξιούχους μία επιπλέον σύνταξη», ανέφερε ο υπουργός.

Για τους περίπου 910.000 συνταξιούχους που δεν θα δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους, τόνισε: «Έχουμε πάρει δύο πρωτοβουλίες, η μία είναι τα 250 ευρώ που είναι πραγματικό χρήμα ή από την άλλη πλευρά υπάρχει η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε: «Με τον νόμο Βρούτση έχουμε μειώσει τον φορολογικό συντελεστή, καταργήσαμε το πλαφόν για την κύρια και την επικουρική σύνταξη και τώρα δίνουμε μετά από 12 χρόνια όλες αυτές τις αυξήσεις».