Ο πρόεδρος της Eλληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox24, μίλησε για το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, την οπαδική βία και τους στόχους του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. “Αν δεν εξαλείψεις τις αιτίες που παράγουν την οπαδική βία δεν μπορείς να εξαλείψεις το αποτέλεσμα, μόνο με νομοθετικές παρεμβάσεις” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλτάκος.

Σκοπός της ΕΠΟ, όπως είπε, είναι να προοδεύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η Εθνική ομάδα. Σχετικά με το ερασιτεχνικό ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε πως είναι ένα λαϊκό, μαζικό άθλημα, που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φιλάθλους σ’ όλη την Ελλάδα και για αυτό το λόγο η ΕΠΟ έχει σαν πρώτο σκοπό της την προαγωγή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από την άλλη, δεν είναι μέσα στις πρώτες και κύριες επιδιώξεις της ΕΠΟ. “Η Super League 1 είναι υπεύθυνη γι αυτό και εκείνη πρέπει να ασχοληθεί με τα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενισχύονται οικονομικά οι ενώσεις των Ποδοσφαιρικών Σωματείων, κάτι το οποίο ήδη κάνουμε και εκείνες να μεριμνούν για την προαγωγή του σε όλη την Ελλάδα” .

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει να βρεθεί στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης από το 2014, ο κ. Μπαλτάκος είπε πως δεν μπορεί να μιλήσει για τα εσωτερικά της ΕΠΟ διότι δεν την παρακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια. “Αυτό που μπορώ να πω σαν φίλαθλος είναι ότι η ΕΠΟ παρασυρόμενη από τις ομάδες έδινε πολύ μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτές, στο πώς θα γίνει το πρωτάθλημα, στο ποιος παίζει, ποιος είναι διαιτητής την Κυριακή και λιγότερη σημασία στην εθνική ομάδα. Και αυτό είναι κάτι που εγώ θέλω να αλλάξω. Η Εθνική Ελλάδος για να πάει καλά θα πρέπει να έχει προπονητικό κέντρο και αυτό είναι το πρώτο και βασικό μέλημα“.

“Αυτό που κάνει η ΕΠΟ είναι να συλλέγει πληροφορίες, απόψεις, σχόλια και στη συνέχεια θα καταλήξει σε μία απόφαση, η όποια απόφαση θα είναι καθαρά της Ομοσπονδίας. Εκείνη είναι που θα δώσει τον τόνο στο ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας”.

Τέλος ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε πως το ζήτημα της οπαδικής βίας δεν είναι εύκολο να απαντηθεί σε μια συνέντευξη, καθώς είναι μία ολόκληρη μελέτη την οποία θα κάνει η ΕΠΟ και θα συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και με την Κυβέρνηση με βασικό στόχο την εξάλειψη των αιτιών του φαινομένου.

ΠΗΓΗ: fox24.gr