Τις νέες λίστες με τα προϊόντα που ενέταξαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανάρτησε χθες η πλατφόρμα e-katanalotis.

Πέρα από το γιορτινό «καλάθι του Αϊ-Βασίλη», η καινοτομία του νέου «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι ότι ήδη περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα προϊόντα. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ πλέον ενέταξαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» -που θα ισχύει έως και τις 20 Δεκεμβρίου- τα εξής πέντε προϊόντα: γαλοπούλα,
τσουρέκι, βασιλόπιτα, μοσχάρι, σοκολάτα.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης άφησε εκτός του καλαθιού τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ώστε να μη πληγούν ζαχαροπλαστεία και φούρνοι.

Δείτε τις λίστες των σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα που ενέταξαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» από αυτόν τον σύνδεσμο:

https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τριάντα αλυσίδες παιχνιδιών συμμετέχουν στο «καλάθι του Άη Βασίλη», με τους κωδικούς να ξεπερνούν τους 1.200.

Ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Καλαθιού» για τα παιχνίδια, έγραψε πως «χθες έλεγα ότι θα είχαμε 10 Αλυσίδες παιχνιδιών στο «Καλάθι του ‘Αη Βασίλη». Τελικά φθάσαμε τις 30. Και από 600-700 κωδικούς ξεπεράσαμε τους 1.200. Η αρχή είναι καλή. Αύριο θα κάνω και την πρώτη μου επίσκεψη και σε καταστήματα παιχνιδιών. Καλά Χριστούγεννα και καλές Γιορτές!».

Πηγή: iefimerida.gr