Στο σερβοκροατικό καρτέλ ναρκωτικών, που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Ισπανία και διακινούσε κοκαΐνη στα στέκια της Αττικής, συμμετείχε ένα ζευγάρι Ελλήνων εκπαιδευτικών που ήταν δάσκαλοι σε δημοτικό σχολείο της Αττικής.

Η αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος επιτεύχθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με την D.E.A, ενώ στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 9 μέλη της οργάνωσης, 6 αλλοδαποί άνδρες από την Κροατία και τη Σερβία, 45, 47, 43, 40, 31 και 26 ετών, τρεις ημεδαποί άνδρες, 29, 28 και 31 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δύο ημεδαπές γυναίκες 28 και 32 ετών.

Από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από ναρκωτικά και όπλα, βρέθηκαν, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας. Τα ευρήματα σε συνδυασμό με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης, διευρύνουν τη διενεργούμενη έρευνα σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές ευρωπαϊκές και μη Αρχές, για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ευρύ φάσμα εγκληματικότητας. Επισημαίνεται ότι σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπλοκή του ζεύγους των Ελλήνων δασκάλων, αυτή φέρεται να έγινε μέσω ενός Έλληνα εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι και οι δύο δάσκαλοι είχαν αναλάβει τον ρόλο της αποθήκευσης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «ταξίδευαν» από την Ισπανία μέσα σε κουτιά απορρυπαντικών.