Χθες βράδυ, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες ευχές, με τους δημοσιογράφους να τον ρωτούν εάν θα βρεθεί εκτός Αθηνών τις μέρες των Χριστουγέννων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, θα πάει στο βουνό, συγκεκριμένα στο Μέτσοβο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο βουνό παίρνει αποφάσεις. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και το 2019, όταν πήρε τις τελικές του αποφάσεις για το πρόσωπο που θα πρότεινε για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ τώρα εκτιμάται ότι θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις όσον αφορά το χρόνο των εκλογών.

Βάσει πληροφοριών, οι πρώτοι μήνες του 2023 αποκλείονται, με αποτέλεσμα το πιθανό χρονικό διάστημα να είναι από Μάρτιο και μετά.

«Χρονιά πολλά. Να ξεκουραστείτε γιατί το επόμενο διάστημα μας περιμένει πολλή κοινοβουλευτική δουλειά. Θα πάω στην Ήπειρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε «θα πάτε στην Πρέβεζα;», απάντησε πως «στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις. Θα πάω στο Μέτσοβο. Έχουμε αποφάσεις να πάρουμε».