Βάσει όσων ανέφερε η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά το τροχαίο. Οι δύο είναι γυναίκες κι ένας είναι άνδρας.

Για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες, 16 αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα αεροπορικώς και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Βουκουρέστι καθώς έχουν δικούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο.

«Ξέρουμε ότι στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Δεν ξέρουμε αν έφταιξε το GPS. Ο οδηγός είναι πολύ έμπειρος, δούλευε πολλά χρόνια στο ΚΤΕΛ, στην Αθήνα και δεν είναι άπειρος», τόνισε. Σύμφωνα με την ίδια, στο λεωφορείο μόλις ξεκίνησε από τον Βόλο ήταν συνολικά δύο οδηγοί, αλλά ο δεύτερος το οδήγησε έως τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατέβηκε, με αποτέλεσμα ο 51χρονος να συνεχίσει το ταξίδι μόνος του.

«Δεν ήταν πολύ κουρασμένος ο οδηγός. Είναι 51 ετών άνθρωπος, δεν είναι πολύ μεγάλος. Όποιος από τους επιβάτες θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα καλύψουμε εμείς τα πάντα», ανέφερε η στενή συνεργάτης του ταξιδιωτικού γραφείου. Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία έχει μεταβεί και ο ιδιοκτήτης του γραφείου, ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με την γυναίκα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Στο μεταξύ, «φως» στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι επιχειρούν να ρίξουν οι ρουμανικές αρχές.

Καθοριστική για τις έρευνες,  θα αποτελέσει η κατάθεση του οδηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει επίσημα στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Οι πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος που μετέτρεψε σε τραγωδία το ταξίδι 47 Ελλήνων παραμένουν συγκεχυμένες. Αρχικά, αναφέρθηκε ότι ενδεχομένως να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός του λεωφορείου να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία.

Στο μεταξύ, τον λόγο που δεν πήγε στο ταξίδι με το μοιραίο πούλμαν που ξεκίνησε από τον Βόλο και ενεπλάκη σε τροχαίο στο κέντρο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, εξήγησε ο δεύτερος οδηγός του λεωφορείου.

Ο δεύτερος οδηγός, μιλώντας στο TheNewspaper.gr, ακύρωσε το ταξίδι του λίγες ώρες πριν την αναχώρηση, καθώς έπαθε τροφική δηλητηρίαση από μία τυρόπιτα και έτσι τηλεφώνησε στο τουριστικό πρακτορείο για να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην εκδρομή. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

«Από θαύμα γλίτωσα. Πού να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή;» είπε σοκαρισμένος από το δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγο, στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ παρενέβη η αδερφή του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του ξεσπώντας κατά των αρμοδίων καθώς όπως είπε «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για τον αδερφό μου και τη νύφη».

Συμπληρώνει η αδερφή του 50χρονου πως «εγώ θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά, να στείλουν στα παιδιά έναν ψυχολόγο. Τι να κάνω εγώ από εδώ με τη μάνα μου που χτυπιέται; Έστειλε το παιδί της για διακοπές και το έχασε, δεν θα γυρίσει ποτέ. Πήγε μετά από τόσα χρόνια διακοπές με τη γυναίκα του και δεν θα γυρίσει ποτέ».

Έπειτα, είπε ζήτησε από τους αρμοδίους ενημέρωση για την κατάσταση της νύφης της καθώς δεν έχει τα πράγματά της και δεν μπορεί να επικοινωνήσει. «Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, να έχουμε μια ενημέρωση. Είναι χτυπημένη στο κεφάλι και τα πλευρά. Τους απεγκλώβισαν πρώτοι, όπως μας είπαν χθες. Από θαύμα επέζησε η νύφη μου που έχει να ανέβει Γολγοθά τώρα, να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της. Για τον αδερφό μου, μας είπαν ότι χρειάζεται πέντε με έξι ημέρες να έρθει στην Ελλάδα».