Η ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ που έγινε στις 14:24 με επίκεντρο τα Ψαχνά της Εύβοιας, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης.

Ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο «σεισμός ήταν έντονος. Το επίκεντρο είναι βόρεια της Χαλκίδας στην περιοχή του Πισσώνα, τοπική κοινότητα με παλιές κατοικίες, ισόγειες. Είναι πλησίον του ποταμού Λήλα».

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», ανέφερε ο ίδιος στο evima.