Αστρολογικές προβλέψεις της Αλεξάνδρας Καρτά

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς τοποθετεί σε νέες συνθήκες τους εκπροσώπους των 12 ζωδίων, με τρεις πλανήτες (Δία, Κρόνο και Πλούτωνα) να αλλάζουν ζώδιο. Η επανεκκίνηση είναι απαραίτητη και λυτρωτική, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Ο Δίας θα περάσει τη χρονιά αυτή από δύο ζώδια, έως τις 15 Μαΐου 2023 θα βρίσκεται στον Κριό, ενώ από τις 16 Μαΐου, έως τον Μάιο του 2024, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου. Είναι η στιγμή που θα συμβούν γεγονότα που θα σπρώξουν την οικονομία σε πιο θετικές συνθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διά μαγείας όλα θα διορθωθούν. Ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 7 Μαρτίου 2023 (για τα επόμενα περίπου τρία χρόνια), ενώ ο Πλούτωνας θα μετακινηθεί και εκείνος στο ζώδιο του Υδροχόου για λίγους μήνες μέσα στο 2023 και θα παραμείνει για πολλά χρόνια σε αυτήν τη νέα του θέση. Στο διάστημα αυτό, τα κοινωνικά πρότυπα θα εξαλειφθούν όταν δεν λειτουργούν πλέον και θα κάνουν χώρο για να περάσει το καινούριο. Ο κόσμος θα φανεί σε βάθος χρόνου… σαν να χτίστηκε από την αρχή.

 

ΚΡΙΟΣ

Με τον Δία στο δικό σας ζώδιο, από το ξεκίνημα της χρονιάς έως τις 15 Μαΐου, θα επεκταθούν οι προσωπικές σας βλέψεις και θα σας είναι πολύ πιο εύκολο από πριν να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας. Από τον Μάιο οι πιθανότητες να αυξήσετε τα έσοδά σας είναι πολύ έντονες, αλλά και το καλοκαίρι θα είναι μία περίοδος γεμάτη καρμικά γεγονότα και κλείσιμο παλιών εκκρεμοτήτων – οικονομικών, συναισθηματικών αλλά και επαγγελματικών. Προσοχή στις εκλείψεις Απριλίου, Μαΐου και Οκτωβρίου, όπου θα φτάσετε στα όριά σας και θα αλλάξετε πορεία και στάση ζωής.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της χρονιάς θα έχετε μία απώλεια οικονομική και συναισθηματική, «ροκανίζοντας» κάποιοι την ενέργειά σας, κάτι που θα διορθωθεί από τον Απρίλιο και μετά. Ο Ουρανός επίσης παραμένει στο ζώδιό σας, όπου συνεχίζει να αλλάζει τη ζωή σας, αλλά αυτήν τη φορά υποστηρικτικά. Οι εκλείψεις του 2023 μπορεί να σας πιέσουν, αλλά συγχρόνως θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από ό,τι αποτελεί εμπόδιο στην εξέλιξή σας. Ο Κρόνος περνά στο ζώδιο των Ιχθύων από τον Μάρτιο, όπου θα επιβραβεύσει τις προσπάθειες σας, ενώ από τον Μάιο και για έναν χρόνο θα έχετε τον Δία στο δικό σας ζώδιο, βλέποντας τις δυσκολίες να συρρικνώνονται και να μπαίνει η αισιόδοξη πλευρά στη ζωή σας.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Άρης συνεχίζει την επτάμηνη πορεία του στο δικό σας ζώδιο, όπου σας εγκαταλείπει στις 25 Μαρτίου 2023, με αποτέλεσμα αυτό το διάστημα να εξαντληθείτε σωματικά και πνευματικά. Ο Κρόνος με το πέρασμά του στους Ιχθύς, στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας, παγιώνει την κοινωνική σας θέση και τις επαγγελματικές σας επιλογές, αλλά απαιτεί από εσάς τίμιες και ηθικές προσπάθειες. Ο Δίας, επίσης, θα βοηθήσει το πρώτο μισό της χρονιάς να γίνετε πιο δημοφιλείς, ενώ, από τα γενέθλιά σας και μετά, θα δυναμώσετε εσωτερικά και θα νιώσετε σταδιακά την απομάκρυνση από βάρη του παρελθόντος, οικονομικά και συναισθηματικά.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή η χρονιά ξεκινά με αρκετές πιέσεις, όπου με τον Άρη στο δωδέκατο ηλιακό σας σπίτι έχετε ένα βαρύ ψυχολογικό φορτίο. Η εύνοια θα έρθει από τον Δία, όπου έως τον Μάιο θα υπάρξουν καλές επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου θα ευοδωθούν οι στόχοι σας και θα μπουν στη ζωή σας νέα πρόσωπα και ουσιαστικές σχέσεις. Το πέρασμα επίσης του Κρόνου σε ένα αρκετά φιλικό με το δικό σας ζώδιο θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση και δίκαιες απολαβές. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ βοηθητικό για τα οικονομικά σας, όπως και η αρχή του φθινοπώρου.

 

ΛΕΩΝ

Η αποχώρηση του Κρόνου από τον Υδροχόο είναι η μεγάλη ανακούφιση μέσα στη χρονιά, αλλά περνώντας στους Ιχθύς θα πρέπει να οργανώσετε κάποια πρακτικά ζητήματα, όπου κυρίως τα οικονομικά σας θα μπουν στο στόχαστρο. Εκτός από τα πρακτικά θέματα, θα πρέπει να μαζέψετε τα συναισθήματά σας, που τα σκορπάτε σε λάθος καταστάσεις και πρόσωπα. Ο Δίας θα σας ευνοήσει όλο τον χρόνο, με δίκαιες απολαβές, και τον Μάιο, περνώντας στον Ταύρο, θα αναδείξει την προσωπικότητά σας αλλά και την καριέρα σας. Η προσωπική σας ζωή ανανεώνεται και είναι πλέον στο χέρι σας να ηρεμήσετε, σε παλιά ή νέα αγκαλιά.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι η χρονιά που η πνευματικότητά σας θα αναπτυχθεί περισσότερο και καλείστε να αποδεχθείτε κάποιες σκληρές καταστάσεις, σαν να πρέπει να κλείσει ένας κύκλος ζωής, κάτι που θα χρειαστεί να έχετε δύναμη ψυχής για να το αντιμετωπίσετε. Ο Κρόνος θα περάσει στους Ιχθύς από τις 7 Μαρτίου 2023 και για τα επόμενα τρία χρόνια περίπου, όπου από τη μια θα σας πιέζει και θα σας εξαντλεί ψυχικά και σωματικά, αλλά από την άλλη θα ενισχύει τις ώριμες αποφάσεις σας. Από τον Μάιο, το πέρασμα του Δία στον Ταύρο είναι μία πολύ βοηθητική στιγμή, που συνδυαστικά με τον Κρόνο θα απομακρύνει τις ανασφάλειές σας και θα σας θωρακίσει απέναντι στις εξαπατήσεις που έχετε υποστεί τα τελευταία χρόνια.

 

ΖΥΓΟΣ

Το 2023 ξεκινά με αισιόδοξες αναφορές στην προσωπική σας ζωή, με τον Δία και τον Άρη να βοηθούν τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Από τις 16 Μαΐου ο Δίας θα φροντίσει τα οικονομικά σας, όπου οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν στον προσωπικό και τον υλικό τομέα, αλλά θα πρέπει να δείξετε αυτοσυγκράτηση και ώριμες επιλογές, διαφορετικά θα βρεθείτε εκτεθειμένοι και μόνοι. Ο Κρόνος στον τομέα της καθημερινότητάς σας, της εργασίας και της υγείας σας θα αρχίσει να παρουσιάζει τις ελλείψεις και τα κακώς κείμενα των περασμένων χρόνων, γι’ αυτό μην αφήσετε τίποτα εκτεθειμένο, ιδίως αν πρόκειται για την υγεία σας.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η νέα χρονιά σάς βρίσκει αρκετά πιεσμένους, αλλά με τον Δία στον Κριό θα υπάρξουν αρκετά βοηθητικά σημεία στην καθημερινότητά σας, την υγεία και την εργασία σας. Τα καλά έρχονται με το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύς, στις 7 Μαρτίου, όπου θέλει να σας επιβραβεύσει για τις προσπάθειές σας, κυρίως ηθικά, και να νιώσετε ότι τίποτα δεν πήγε χαμένο. Ο Δίας από τις 16 Μαΐου θα βρεθεί στο ζώδιο του Ταύρου και θα φροντίσει συνδυαστικά με τον Κρόνο τις προσωπικές σας σχέσεις, όπου θα αναπτύξετε την ικανότητα της κριτικής σκέψης, για να διασφαλίσετε στη ζωή σας τους καλύτερους συνοδοιπόρους.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η χρονιά ξεκινά δυναμικά, με τον Δία στον Κριό να σας φέρνει την αισιοδοξία και να τολμάτε πράγματα που μέχρι χθες σας φόβιζαν. Βέβαια, έως τον Μάρτιο ο Άρης στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο καλλιεργεί ένα εριστικό περιβάλλον, με πρόσωπα που σας προκαλούν εκνευρισμό και κακή διάθεση. Ο Κρόνος από τους Ιχθύς θα είναι απαιτητικός μαζί σας και θα σας γεμίσει με βάρη που αφορούν το οικογενειακό σας περιβάλλον. Από τον Μάιο, θα υπάρξουν πολύ καλές αναφορές στην εργασία σας και θα σας δοθούν ευκαιρίες, όπου θα είναι περισσότερο ισχυρές στους νεότερους εκπροσώπους του ζωδίου σας.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Δίας στο ζώδιο του Κριού φροντίζει έως τον Μάιο την οικογένεια και την ακίνητη περιουσία σας, ενώ ίσως μια μετακόμιση σας απασχολήσει έντονα τους πρώτους μήνες του χρόνου. Επίσης, ο Κρόνος, αλλάζοντας ζώδιο και μετακινούμενος σε αυτό των Ιχθύων, σας τοποθετεί στη χρονική στιγμή που θα χρειαστεί μέσα από ώριμες σκέψεις, συνθήκες και συμφωνίες να αλλάξετε πολλά από εκείνα που μέχρι σήμερα σας χαρακτήριζαν. Ο Δίας από τις 16 Μαΐου περνά στον Ταύρο, όπου απογειώνει την προσωπική σας ζωή, τη δημιουργικότητά σας και τονώνει τα σχέδιά σας. Οι εκλείψεις του Απριλίου, του Μαΐου και του Οκτωβρίου θα σας βάλουν σε διαδικασία αναθεωρήσεων και όλο αυτό θα έχει καλό αποτέλεσμα για την πορεία σας. Το καλοκαίρι επίσης θα είναι μία περίοδος πολύ καλή για τα οικονομικά σας και, γενικότερα, θα έχετε την προστασία να διαλέγετε σωστά τις συμμαχίες σας.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μετά από πολλές δοκιμασίες των περασμένων χρόνων, τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν εν μέρει, με τον Κρόνο από τις αρχές Μαρτίου να εγκαταλείπει το ζώδιό σας και να περνά στο ζώδιο των Ιχθύων, απαιτώντας να είστε περισσότερο συνεπείς στη διαχείριση των οικονομικών σας. Ο Δίας θα είναι θετικός για σας και στα δύο ζώδια που θα κάνει το πέρασμά του αυτήν τη χρονιά, βελτιώνοντας την επικοινωνία σας και μετέπειτα συντελώντας στην ολοκλήρωση κάποιων θεμάτων με τον καλύτερο τρόπο. Η Αφροδίτη από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σας θα σας δώσει γεμάτη συναισθηματική ζωή, με πρωταγωνιστές νέες γνωριμίες αλλά και πρόσωπα από το παρελθόν.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Η χρονιά ξεκινά με τον Άρη να βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο σημείο του ωροσκοπίου σας, προκαλώντας εντάσεις στην οικογένεια σας. Βέβαια θα έχετε μία βοηθητική παρουσία του Δία στον Κριό, μέχρι τον Μάιο, και στη συνέχεια στον Ταύρο, όπου θα σας φέρει συναισθηματικές και υλικές ευκαιρίες. Η μεγάλη πλανητική αλλαγή που θα σας επηρεάσει έντονα είναι η μετακίνηση του Κρόνου στο ζώδιο σας από τις 7 Μαρτίου. Ανοίγει ένα κεφάλαιο πολύ σημαντικό για εσάς, που σας ωθεί, μέσα από καταστάσεις που θα βιώσετε, να ωριμάσετε εσωτερικά. Οι δοκιμασίες έως τις αρχές του 2026 θα συμβούν, για να σας δοθούν μέσα από τις προσπάθειές σας ό,τι πραγματικά σας αξίζει, με σύμμαχό σας τον χρόνο.

*Από την αστρολόγο Αλεξάνδρα Καρτά
www.facebook.com/alexandra.karta astro.karta19@gmail.com