Το 2023 βρήκε τους Τούρκους από ακριβώς τελείωσε το 2022, με ακραίες και και πολεμικές δηλώσεις, καθώς ο Χουλουσί Ακάρ έκανε «ποδαρικό» για το νέο έτος, με νέες προκλήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που όχι μόνο κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες, αλλά προειδοποίησε και με επιστροφή του λογαριασμού, ενώ υποστήριξε ότι οι υπολογισμοί της Αθήνας για το Καστελόριζο είναι λανθασμένοι.

«Αν και απλώνουμε το χέρι της ειρήνης, η Ελλάδα επιμένει να συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνει την ένταση. Είμαστε σε επιφυλακή, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, ούτε θα το πράξουμε» είπε.

Ο Ακάρ μετείχε σε πτήση αεροσκάφους την τελευταία ημέρα του χρόνου και επιθεώρησε από αέρος τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατηγορεί ψευδώς την Τουρκία για επεκτατικότητα και ρεβιζιονιστικές πολιτικές» για να καλύψει τα δικά της λάθη. Για το Καστελόριζο ανέφερε: «ακόμα επιμένουν να μην το βλέπουν. Θέλουν μία περιοχή θαλάσσια δικαιοδοσίας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξοπλίζουν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Οι δραστηριότητές μας είναι σε κατάσταση επαγρύπνησης. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, ούτε θα το πράξουμε».