Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει 30 νομοσχέδια στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές εισέρχεται η χώρα με την αλλαγή του χρόνου, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει 30 νομοσχέδια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Οι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών βρίσκονται πια επισήμως στο τραπέζι μετά τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ: «Μετά τον Απρίλιο, μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά είναι όλα ανοιχτά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από τη στιγμή που υπήρξε αυτή η στιχομυθία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημήτρη Κουτσούμπα γίνεται πολύς λόγος. «Η αλήθεια είναι ότι και θέλω να το πω αυτό σοφότεροι δεν γίναμε γιατί στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε αυτό το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου ότι εκεί ήταν ο πιθανότερος σχεδιασμός της κυβέρνησης, όμως έχει τη σημασία της αυτή τη στιχομυθία, γιατί έγινε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο η επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου» εκτιμούν ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ Γιάννης Τρουπής και ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Γιώργος Κουβαράς.

Κατά τους δυο δημοσιογράφους το συγκεκριμένο σενάριο έχει τρεις ημερομηνίες: 26 Μαρτίου, 2 Απριλίου και 9 Απριλίου που είναι Κυριακή των Βαΐων. Για την τελευταία ημερομηνία ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ είπε «αυτό να το κρατήσουμε γιατί αρχίζει και η Εκκλησία, θα συρρέουν οι πιστοί στις εκκλησίες».

Ακόμα ο Γιάννης Τρουπής αναφέρθηκε στη συνέντευξη του κυρίου Κουτσούμπα στην εφημερίδα Τα Νέα «που ουσιαστικά αποκλείει την πιθανότητα συμμετοχής του ΚΚΕ και σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και σε ψήφο ανοχής».

«Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα δούμε δύο αρχηγούς κομμάτων που έχουν ήδη γίνει πρωθυπουργοί να θέλουν τη νέα λαϊκή εντολή. Μητσοτάκης -Τσίπρας λοιπόν θα θελήσουν να διεκδικήσουν τη λαϊκή ψήφο έχοντας ευθεία αντιπαράθεση των πεπραγμένων τους και τρίτο στοιχείο θα είναι οι εκλογές στην Τουρκία, στη γειτονιά μας ενώ θα έχουμε εκλογές και στην Κύπρο» σημειώνει.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ