2025-2030: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

 

ΓΟΗΤΕΙΑ.

Με ένα καινούργιο επίσημο μήνυμα που εξυμνεί την αιλουροειδή και ελκυστική του εμφάνιση, την επαναστατική εσωτερική του σχεδίαση, και την υπόσχεσή του για μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT αποτελεί τον προάγγελο μίας νέας εποχής, μετουσιώνοντας το όραμα της Μάρκας για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Το πρώτο Σχεδιαστικό Μανιφέστο της PEUGEOT με επικεφαλής τον Matthias Hossann, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, ενσαρκώνει τη σημαντική αλλαγή της μάρκας.

 

 

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT εκφράζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο αυτό το αισιόδοξο όραμα, και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Με τη νέα γενιά i-Cockpit® και το σύστημα ελέγχου Hypersquare, φέρνει επανάσταση στην οδηγική απόλαυση, προσφέροντας έναν νέο, και πιο διαισθητικό τρόπο χειρισμού του αυτοκινήτου. Η φιλοσοφία της εκτεταμένης χρήσης πανοραμικού γυαλιού Skyspace, προσφέρει νέα αίσθηση και νέες συγκινήσεις. Η καμπίνα επιβατών διαθέτει νέους εσωτερικούς χώρους, και η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική συμπληρώνεται από υλικά που συνδυάζουν τις χρωματικές αποχρώσεις, με τρόπο που κάνει έντονη αντίθεση με το μαύρο, επαναπροσδιορίζοντας ταυτόχρονα μέσω νέων τεχνικών, και την ιδέα της στιβαρότητας.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ανοίγει νέες προοπτικές χάρη στην τολμηρή αρχιτεκτονική του σχεδιασμού του, η οποία στηρίζεται στη γενιά των πλατφορμών “BEV-by-design”, και προσφέρει γενναιόδωρες διαστάσεις, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την αριστεία των καινοτομιών της.

 

Αυτό το Μανιφέστο θα αποτελέσει έμπνευση για τα μελλοντικά προϊόντα της μάρκας, μέχρι και τα πιο compact μοντέλα της γκάμας, από το 2025.

 

 

Δηλώσεις της Linda Jackson CEO της μάρκας PEUGEOT

“Η PEUGEOT έχει δεσμευθεί για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το 2023, το 100% των αυτοκινήτων της γκάμας θα είναι ηλεκτροκίνητα, και τα επόμενα δύο χρόνια θα λανσαριστούν πέντε νέα, 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Η φιλοδοξία μας είναι απλή: να κάνουμε την PEUGEOT την κορυφαία μάρκα ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη, έως το 2030. Αυτό το αντικειμενικό και φιλόδοξο όραμα ανοίγει το δρόμο για έναν ριζικό μετασχηματισμό της μάρκας. Αυτό εκπροσωπεί σήμερα και το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής! Η PEUGEOT υπόσχεται ότι έναν ελκυστικό κόσμο με το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT να ενσωματώνει το νόημα αυτής της υπόσχεσης από σήμερα και μετά»..

 

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT – Η μάρκα δείχνει το δρόμο για ένα νέο όραμα της αυτοκίνησης

Το όνομα PEUGEOT INCEPTION CONCEPT (ή “Inceptio” στα Λατινικά), σημαίνει «η έναρξη». Κανένα άλλο όνομα δεν θα μπορούσε να συνοψίσει καλύτερα τη φιλοδοξία αυτού του Μανιφέστου της PEUGEOT, που αποτελεί μία υπόσχεση για τη νέα εποχής της μάρκας.

Με τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει πρωτότυπες τεχνολογικές προοπτικές, και σας μεταφέρει σε μια μοναδική εμπειρία αυτοκίνησης.

 

  • Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT σας οδηγεί σε μία νέα διάσταση, που κινείται μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις, ακόμα και από τη στιγμή που το αντικρύζεις για πρώτη φορά, το αγγίζεις ή βρίσκεσαι στο εσωτερικό του. Φιλοδοξεί να περάσει στην παραγωγή, όλες του τις καινοτομίες, από το 2025 και μετά.

 

Δηλώσεις του Matthias Hossann, Επικεφαλής Σχεδιασμού της PEUGEOT

Η PEUGEOT αλλάζει, αλλά το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT παραμένει αναμφίβολα ένα PEUGEOT. Εκφράζει τη διαχρονική έλξη ενός αιλουροειδούς της μάρκας και αναπαριστά την αισιοδοξία μας για το μέλλον του αυτοκινήτου, και τις συγκινήσεις που αυτό προσφέρει. Εντυπωσιακό και λαμπερό, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT ανακαλύπτει ξανά την εμπειρία της οδήγησης, ενώ αντανακλά κάποιες από τις σκέψεις της PEUGEOT, για τον περιορισμό, σε ποσοστό πάνω από 50%, του αποτυπώματος άνθρακα έως το 2030.

Ο μετασχηματισμός της Μάρκας αφορά όλες τις πτυχές του σχεδιασμού, της παραγωγής και της ζωής των μελλοντικών PEUGEOT.

Ο σχεδιασμός είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της μεταμόρφωσης”.

Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ των νέων πλατφορμών  STLA “BEV-by-design”, ως βάση μίας επανάστασης

 

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έχει σχεδιαστεί πάνω σε μία από τις τέσσερεις μελλοντικές πλατφόρμες του Ομίλου Stellantis που ονομάζονται “BEV-by-design”. Η άφιξη αυτής της νέας σειράς πλατφορμών από το 2023, πρόκειται να φέρει την επανάσταση σε όλα τα μοντέλα PEUGEOT του αύριο. Ειδικά σχεδιασμένες για την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνουν θεμελιώδεις διαφορές σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική που χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές για να αναδιαμορφώσουν πλήρως τον χώρο επιβατών του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT. Δημιούργησαν μια νέα θέση οδήγησης, και μια νέα εμπειρία για τους επιβάτες, στο εσωτερικό του.

 

  • Η πλατφόρμα ‘STLA Large’ πάνω στην οποία χτίστηκε το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός χαμηλού (1.34μ.) και εντυπωσιακού saloon, μήκους 00μ. Οι διαστάσεις αυτές, επιλέχθηκαν με στόχο να προβάλλουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις πολλές καινοτομίες του συγκεκριμένου Μανιφέστο. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί επίσης και μέρος του επίσημου μηνύματος της PEUGEOT, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα και όλα τα στοιχεία του DNA της μάρκας.

 

  • Οι νέες “BEV-by-design” αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, πλατφόρμες, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες που λειτουργούν με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ): STLA Brain, STLA SmartCockpit και STLA Autodrive..

 

  • Το 100% ηλεκτρικό PEUGEOT INCEPTION CONCEPT διαθέτει τεχνολογία φόρτισης Η μπαταρία χωρητικότητας 100kWh του εξασφαλίζει με μία μόνο φόρτιση, αυτονομία 800χλμ., που ισοδυναμεί με την απόσταση από το Παρίσι έως τη Μασσαλία ή τις Βρυξέλλες έως το Βερολίνο. Η κατανάλωση ενεργείας είναι επίσης εντυπωσιακή , καθώς χρειάζεται μόλις 12.5kWh ανά 100χλμ. Η φόρτιση της μπαταρίας εξασφαλίζει 30χλμ. αυτονομίας σε μόλις ένα λεπτό, ή 150χλμ. σε πέντε λεπτά. Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έχει τη δυνατότητα επαγωγικής (ασύρματης) φόρτισης, απλοποιώντας έτσι όλη τη διαδικασία, καθώς δεν απαιτεί την χρήση καλωδίου.

 

  • Δύο μικροί ηλεκτροκινητήρες, ένας εμπρός και ένας πίσω, εξασφαλίζουν στο PEUGEOT INCEPTION CONCEPT την κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς, χαρίζοντάς του μία απόλυτα ελεγχόμενη, και δυναμική οδήγηση. Η συνδυαστική ισχύς του πλησιάζει τους 680ίππους (500kW), ενώ για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100χλμ. το αυτοκίνητο χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

 

  • Η τεχνολογική υπεροχή της οικογένειας των πλατφορμών, αντικατοπτρίζεται στο PEUGEOT INCEPTION CONCEPT μέσω του συστήματος Steer-by-Wire. Αυτή η τεχνολογία καταργεί το τιμόνι όπως το γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες, υιοθετώντας ένα σύστημα ελέγχου με την ονομασία Hypersquare, όπου τα ψηφιακά χειριστήρια στο ορθογώνιο τιμόνι, έχουν αντικαταστήσει τις μηχανικές συνδέσεις του κλασσικού συστήματος διεύθυνσης..

 

 

Δηλώσεις του Jérôme Micheron, Επικεφαλής προϊόντος της PEUGEOT

“Οι πελάτες έχουν μεγάλες προσδοκίες από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Χάρη στη νέα γενιά των πλατφορμών μας “BEV-by-design” που προορίζονται αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Θα τους εκπλήξουμε με το εσωτερικό περιβάλλον των μελλοντικών μας αυτοκινήτων, και με τα συστήματα που πρόκειται να απλοποιήσουν τον τρόπο οδήγησης, επενεφευρίσκοντας την οδηγική εμπειρία. Αυτοί οι στόχοι διαμορφώνονται τώρα με τη μορφή του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT.

Ο μετασχηματισμός της PEUGEOT υπερβαίνει κατά πολύ τη μοναδική φιλοδοξία να γίνει μία 100% ηλεκτρική μάρκα. Η μάρκα θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθείτε όλες τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρική τεχνολογία και το νέο λογισμικό, ώστε να ζήσετε νέες και ακόμη πιο συναρπαστικές εμπειρίες

 

 

 

Εμφάνιση αιλουροειδούς μέσω μίας νέας σχεδιαστικής έκφρασης

 

Από τη  πρώτη ματιά, το μοντέλο γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην χαρακτηριστική σιλουέτα αιλουροειδούς της PEUGEOT.

Τα γονίδια της μάρκας είναι παρόντα, η έκφραση όμως έχει διαφοροποιηθεί καθώς έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα μίας νέας εποχής που ξεκινάει από σήμερα. Η νέα αυτή σχεδιαστική γλώσσα θα παρουσιαστεί μέσα από τα επόμενα μοντέλα της PEUGEOT από το 2025. Είναι πιο απλή και πιο εκλεπτυσμένη. Διακρίνεται για τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες που εμπνέονται από τον ψηφιακό κόσμο. Το νέο αυτό design διακρίνεται για τις εντυπωσιακές του γραμμές και τις αθλητικές του καμπύλες, τα περισσότερο γεωμετρικά και γωνιώδη τμήματα, όπως η οριζόντια διάταξη των εντυπωσιακών πλευρικών ‘ώμων’.

 

Η πρόκληση στο σχεδιασμό του PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έγκειται στο γεγονός της αντίθεσης μεταξύ ενός δυναμικού προφίλ – για την σιλουέτα αιλουροειδούς – και ενός χώρου επιβατών σχεδιασμένου σαν μία γυάλινη κάψουλα που βυθίζεται μπροστά από τα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού.