Μέσα σε μια βαλίτσα και σε ένα χρηματοκιβώτιο βρήκαν οι αρχές στο Βέλγιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην κατοικία του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, όπως αποκαλύπτει ο βελγικός Τύπος, καταγράφοντας το αποτέλεσμα μια πολύμηνης έρευνας που κατέληξε σε -ως σήμερα- τέσσερις συλλήψεις.

Σε ένα μακροσκελές άρθρο η βελγική εφημερίδα Le Soir, καταγράφει με λεπτομέρειες την πορεία της έρευνας ως τη στιγμή των συλλήψεων, μεταξύ των οποίων της Εύας Καϊλή και του Παντσέρι.

Μια ομάδα Βέλγων αστυνομικών μπήκε στην κατοικία του Παντσέρι την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε, αναφέρει το ρεπορτάζ. Κάτω από το κρεβάτι βρήκαν μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια μέσα στην οποία υπήρχαν τέσσερα πακέτα με χρήματα. Ήταν 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικά 380.050 ευρώ.

Η κατοικία είχε και άλλους «θησαυρούς» για την έρευνα. Μέσα σε ντουλάπα βρέθηκαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ. Οι αστυνομικοί φωτογράφισαν τα πάντα και έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Πώς πήρε τα χρήματα ο Παντσέρι

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Παντσέρι συναντήθηκε με τον Καταριανό υπουργό στις Βρυξέλλες, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Είχε φτάσει μαζί με τον σύντροφο της Καϊλή, Φραντσέκο Τζιόρτζι, και μια τροχήλατη βαλίτσα. Όταν έληξε η συνάντηση, η βαλίτσα φαινόταν σαφώς πιο φουσκωμένη.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, στις 14 Νοεμβρίου 2022 έξω από την αίθουσα 3G-3 επικρατούσε ασυνήθιστη αναταραχή και πολυκοσμία. Ήταν λίγες μέρες πριν αρχίσει το Μουντιάλ του Κατάρ και όλοι είχαν σπεύσει προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς κανείς δεν γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Αλ-Μαρί έδωσε μία  καλοστημένη «παράσταση» σε… σκηνοθεσία Παντσέρι.

Όπως υποστηρίζει η βελγική εφημερίδα, στην ίδια αίθουσα είχαν δώσει το παρών πρόσωπα που αργότερα θα βρίσκονταν στη δίνη του σκανδάλου του Qatar Gate. Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι (σύντροφο της Καϊλή και πρώην βοηθό του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), τον Μαρκ Ταραμπέλα (ευρωβουλευτή του S&D), τον Αντρέα Κοτσολίνο (ευρωβουλευτή του S&D) και τη Μαρία Αρενά (πρόεδρο της συνάντησης). Από την πλευρά του ο Αντόνιο Παντσέρι παρακολουθούσε ζωντανά τη συνάντηση.