Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων, απαντά στην απόφαση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, για προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε μια προσπάθεια να αντιπολιτευτούν την πλειοψηφία Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ”Ανοιχτή Πόλη” δεν διστάζουν να υπονομεύσουν ακόμη και ζωτικές λειτουργίες του δήμου, στις οποίες αφορούσαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στις αποφάσεις που είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου περιλαμβανόταν η σίτιση των παιδιών του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου, η θέρμανση του κολυμβητηρίου στο Σεράφειο, τρόφιμα για τους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α, ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο ακόμη και κτηνιατρικά φάρμακα για τα μικρά αδέσποτα. Η ”Ανοιχτή Πόλη” ζητεί μετ’ επιτάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει στην ακύρωση όλων αυτών, προκειμένου όπως διακηρύσσει υποκριτικά, να ”αποκατασταθεί η νομιμότητα”».

Σε ανάρτηση-απάντηση προέβη και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι «προσέφυγαν νομικά για να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. Μιλάμε για πραγματικά ζωτικές λειτουργίες του δήμου όπως η σίτιση μαθητών, η προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας των εργαζομένων, η θέρμανση του κολυμβητηρίου στο Σεράφειο, ακόμη και κτηνιατρικά φάρμακα για τα μικρά αδέσποτα. Σεβαστή και θεμιτή η αντιπολίτευση, αλλά με τέτοιο μένος; Τόση τύφλωση; Όλα πια τα θυσιάζουμε στο βωμό της μικροπολιτικής;».