Μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό έναν Αλβανό ο οποίος βρίσκεται μόνιμα στο εξωτερικό, διακίνησε στην Κέρκυρα τουλάχιστον 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Από την πώληση των ναρκωτικών, που γινόταν συστηματικά από τον Ιούλιο του 2021, υπολογίζεται ότι η σπείρα αποκόμισε γύρω στα 180.000 ευρώ.

Για την εξάρθρωσή της, εκτελέστηκε την Παρασκευή οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών,  σε διάφορες περιοχές του νησιού και συνελήφθησαν πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δύο ηγετικά στελέχη, ενώ ταυτοποιήθηκαν ο αλλοδαπός αρχηγός και ένας 35χρονος ομοεθνής του, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, καθώς είχε συλληφθεί στις 31 Αυγούστου 2022.

Η έρευνα των αστυνομικών, είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και είχε οδηγήσει σε αλλεπάλληλες επιχειρήσεις με συλλήψεις μελών της εγκληματικής ομάδας.

Από τα 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που διακίνησε η εγκληματική οργάνωση, κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια επιχειρήσεων της Δίωξης συνολικά 19 κιλά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, που άσκησε σε βάρος τους διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, κατά περίπτωση.