Δείπνο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» παραθέτει αυτή την ώρα η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά την ταφή στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του.

Λίγο μετά τις 16:00 οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο της ταφής, για να μεταβούν στη «Μεγάλη Βρεταννία», προκειμένου να γευματίσουν. Στο δείπνο έχουν προσκληθεί 250 άτομα, που κατέφθασαν στο ξενοδοχείο μετά τις 17:00, μαζί με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το γεύμα στο οποίο προσεκλήθησαν 250 άτομα θα περιλαμβάνει θαλασσινά, όπως καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα, καλαμάρια.

Επίσημο δείπνο της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στους προσκεκλημένους για τη κηδεία. Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Επίσημο δείπνο της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στους προσκεκλημένους για τη κηδεία. Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και οι προσκεκλημένοι «γαλαζοαίματοι» παρευρέθησαν στο τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια, οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, μαζί με κάποια από τα εγγόνια του τέως βασιλιά μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του.

Στον χώρο δεν υπήρχαν κάμερες, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του τέως βασιλιά.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ακολουθούμενη από την οικογένειά του και τους προσκεκλημένους βασιλείς και πρίγκιπες της Ευρώπης, πέρασε μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, συνέχισε στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Μιχαλακοπούλου και μέσω της Περιφερειακής Υμηττού, της Αττικής Οδού και της Εθνικής έφθασε στο Τατόι.

Αφού πέρασε και το τελευταίο αυτοκίνητο της πομπής στο κτήμα του Τατοΐου, άνοιξε η πύλη για να επιτραπεί και σε πολίτες να μπουν ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής.