Η ΕΛΑΣ, έδωσε στη δημοσιότητα, φωτογραφίες από τη γιάφκα που χρησιμοποιούσαν οι επτά ληστές στην Πάτρα.

Βάσει της ανακοίνωσή της, οι επτά συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον από το 2020.

Ανάμεσά στους συλληφθέντες, είναι και ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε.

Πέραν από τις ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας. Σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δράστες,  για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο, ενώνονταν σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, από τα οποία, οι δύο εισέρχονταν στο κατάστημα, ενώ ο τρίτος ανέμενε εξωτερικά έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Για τη μετάβασή τους στο χώρο των ληστειών, χρησιμοποιούσαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες. Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα. Κατά τη δράση τους και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και δια ζώσης σχεδιασμό της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα συνολικά οικίες καθώς και σε χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 2 πιστόλια,
– αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 274 γρ. C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι,
– περούκες, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες FULL- FACE, αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση πράξεων,
– βιβλία με περιεχόμενο που αφορά στην αναρχία και την τρομοκρατία,
– ιδιόχειρες σημειώσεις με σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων,
– πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ (φιάλες),
– 3 ασύρματοι πομποδέκτες,

– πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές),
– 2.150 ευρώ,
– 4 εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους,
– 17 κιλά και 996 γραμμάρια κάνναβης καθώς και 77 δενδρύλλια κάνναβης.

patra_silipsi_in__3_

 

patra_weed__2_

 

patra_weed__3_

patra_weed__1_