Σήμερα στις 13:00 περίπου το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, σήμανε συναγερμός, καθώς σύμφωνα με καταγγελία μαθητών, άγνωστοι οπλισμένοι με μαχαίρι εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, βρέθηκαν στο σημείο και απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου, ενώ ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες. Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη.

Τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη συναγερμού, η διεύθυνση εξέδωσε ανακοινώσεις. Στην πρώτη, ανέφερε ότι όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και αναμένονται οι οδηγίες της αστυνομίας για επιστροφή στο σχολείο.  Στη δεύτερη, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας και πως επανήλθε η ομαλότητα.

Για το συμβάν σχηματίζεται δικογραφία στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού. Εκεί έχει οδηγηθεί ένας μαθητής Λυκείου ο οποίος είπε στον υπεύθυνο ασφαλείας ότι είδε να εισέρχονται στον χώρο του Κολλεγίου δύο εξωσχολικοί, χωρίς να διευκρινίζει εάν ήταν ή όχι οπλισμένοι ενώ στο τμήμα βρίσκεται και ο υπεύθυνος ασφαλείας ο οποίος δίνει κατάθεση.