Αεροπλάνο, Boeing 738 της Ryanair, από την Πολωνία, έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Το αεροπλάνο συνοδευόταν από μαχητικά F-16, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου και προσγειώθηκε πριν από λίγο. Στο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκονται ειδικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί.

Tο αεροπλάνο έχει περίπου 190 επιβάτες, και αναμενόταν να προσγειωθεί στις 17:30.

Η εταιρία έλαβε απειλητικό e-mail για τοποθέτηση βόμβας. Ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ και συνοδεύτηκε από μαχητικά F-16 στο «Ελ. Βενιζέλος» για ενδελεχή έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieifmerida, η πτήση είναι από Κατοβίτσε Πολωνίας προς Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΑΤΟ, πιθανολογείται ότι φέρει βόμβα.

Στο FIR Σκοπίων ο πιλότος ειδοποιήθηκε και αμέσως απογειώθηκαν δύο F-16 τα οποία το συνόδευσαν προς το «Ελ. Βενιζέλος»» για να γίνει έλεγχος.

Το αεροπλάνο, προσγειώθηκε στις 17.40 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα και μεταφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 150 επιβάτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ, iefimerida.gr