Την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νοτιότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της Ελλάδας και στην Κρήτη. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια και στις Σποράδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 7-8, στην Ήπειρο από -2 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 13, στα Επτάνησα από 3 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 Μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι στα Επτάνησα σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν σταματήσει, ενώ από αργά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 και κατά περιόδους τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ