Ως μια υποδειγματική μητέρα περιέγραψε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης την εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ξεκίνησε την κατάθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο μιλώντας για τη σχέση του με την 34χρονη, την οποία ούτε μία φορά δεν την ανέφερε με το όνομά της, αλλά την αποκαλούσε διαρκώς «κατηγορούμενη».

«Συνήψαμε γρήγορα σχέση και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί, όπως και έγινε στις 31/10/2013 με την Τζωρτζίνα μας. Ήταν πάρα πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης και άρχισε να περιγράφει στο δικαστήριο διάφορα στάδια της σχέσης του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 34χρονη, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, κρατούσε σημειώσεις.

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση Μάνου Δασκαλάκη – Ρούλας Πισπιρίγκου – Ο θάνατος της Μαλένας
Όπως είπε ο μάρτυρας, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του ζεύγους εμφανίστηκαν λίγο πριν από τον θάνατο της Ίριδας.

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορούμενη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και του άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Γύρισα στο σπίτι. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Η Τζωρτζίνα φώναζε. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μάς ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε», είπε συγκινημένος.

Το τραγικό γεγονός της απώλειας και του δεύτερου παιδιού της οικογένειας (σ.σ. είχε αποβιώσει ήδη η Μαλένα) οδήγησε πίσω τον Μάνο Δασκαλάκη στο σπίτι. «Μετά τον θάνατο της Ίριδας επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στο παιδί μου. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεσή μου. Είπα ότι γύρισα μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη μού είπε ότι “θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, και έφυγα πάλι από το σπίτι», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας
Λίγες ημέρες μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας, κατέθεσε ο μάρτυρας. Τον κάλεσε ένα πρωί η 34χρονη και του είπε ότι το κοριτσάκι ένιωσε μια «βόμβα» στην πλάτη, έχει σπασμούς και πως το ίδιο ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο.

«Όταν πήγα να δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος covid έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν», περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης και κατέθεσε ότι η κόρη του ήταν πεσμένη ψυχολογικά. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει “τρέχα, το παιδί έμεινε”. Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε, όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για τα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο την Τζωρτζίνα. Το ζευγάρι είχε επανασυνδεθεί για χάρη του παιδιού. Όμως, στις 15/1/2022 ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι επιθυμεί να ζουν χωριστά. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω “τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις”. Το παιδί πήγε στο Ρίο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μην κολλήσει τίποτα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω “τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ”. Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο “Αγλαΐα Κυριακού” το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και τον θάνατο της Τζωρτζίνας μου», περιέγραψε στο δικαστήριο.

Δασκαλάκης: Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίζω
Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως όφειλε να στηρίξει τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου», είπε στο δικαστήριο, αλλά μίλησε για απειλές από την πλευρά της: «Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε, “αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου”. Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε “αν πάρει τον Κούγια, θα πράξω αλλιώς”. Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε “πού είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος”. Γενικά υπήρχαν απειλές», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η κατάθεσή του συνεχίζεται με ερωτήσεις από την έδρα.