Την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού του ακτιβισμού κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρώντας από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τον Ισημερινό.

Παράλληλα, στην επιτροπή «φωτιές» άναψε η συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις αιχμές που άφησε στο ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενου εκβιασμού του στις επικείμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε το λόγο και απάντησε λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ « δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν». Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «βρώμικα μισόλογα» που μετατρέπουν σε βούρκο τη πολιτική αντιπαράθεση.

Κατρούγκαλος σε Λοβέρδο: Όποιος θέλει μπορεί να πάει στη ΝΔ -Μην υπονομεύετε τις δηλώσεις του αρχηγού σας

Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος επικαλέστηκε δηλώσεις του Γερουλάνου προκειμένου να υποστηρίξει τις αναφορές του κόμματός του. Μάλιστα άφησε ξεκάθαρες αιχμές στον συνάδελφό του καλώντας μάλιστα όσους βουλευτές το επιθυμούν να πάνε απευθείας στη ΝΔ και να μην υπονομεύουν τον κ. Ανδρουλάκη.

«Εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν συνεργασία με τη ΝΔ αντί να το πουν ευθέως και να το υποστηρίξουν χρησιμοποιούν αυτό το έμμεσο και υπονομευτικό τρόπο. Έχει ηττηθεί η άποψη στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι είναι κάτι όμως επίκαιρο. Θέλω να πιστεύω στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΟΣΚ/ΚΙΝΑΛ, ότι θέλει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που φαντάζομαι. Θα ήθελα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι προσεκτικά να μην υπονομεύουν τις δηλώσεις αρχηγού τους να μην υποσκάπτουν το κλίμα που θα πάμε στις εκλογές και να είναι ειλικρινά με τον εαυτό τους. Θέλετε να πάτε με τη ΝΔ κ. συνάδελφοι; Πείτε το ευθέως και πηγαίνετε».

Λοβέρδος σε Κατρούγκαλο: Η τοποθέτησή μου δεν αφορούσε τις συνεργασίες -Προβοκατόρικη η απάντηση
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως σήκωσε το γάντι και χαρακτήρισε προβοκατόρικες τις δηλώσεις Κατρούγκαλου: «Η τοποθέτησή μου δεν αφορούσε τις συνεργασίες. Αλλά το θέμα μιας απολύτου απαράδεκτης και συκοφαντικά υπαινικτικής δήλωσης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που προδίδει ότι το κόμμα αυτό δεν μυαλόνεται. Ούτε για συνεργασίες για με τον Α Β Γ Δ. Η απάντηση του συναδέλφου έχει προβοκατόρικα χαρακτηριστικά γι αυτό δεν τη σχολιάζω. Αν για ένα λόγο πήρα το λόγο είναι να πω ότι πολιτικές με εκβιασμούς κανείς δεν μπορεί να κάνει», είπε.

Βαρβιτσιώτης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ξέχασε τους Σαμαροβενιζέλους και ξεκίνησε το φλερτ
Κάπου εκεί το λόγο πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος άφησε αιχμές στην αξιωματική αντιπολίτευση για την αγκαλιά που έχει ανοίξει προς το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορώ να μη σχολιάσω το πολιτικό διάλογο που άνοιξε. Βλέπω ένα τεράστιο φλερτ. Από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε Σαμαροβενιζέλους και γερμανοτσολιάδες, ξέχασε το κακό ΠΑΣΟΚ και το έχει αγκαλιάσει τώρα μέσω της σοσιαλδημοκρατίας την οποία αντιμαχόταν ως εκπρόσωπος της Αριστεράς. Τώρα προσπαθεί να κάνει εισπήδηση σε άλλους πολιτικούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς με την απόφασή του να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής.

«Με το τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύ μεγάλες υπηρεσίες στη ΝΔ. Δημιουργεί ανάγκη στον πολίτη για να συνεχιστεί η σταθερότητα στη χώρα να υπάρχει ασφαλές και βέβαιο αποτέλεσμα στις κάλπες, να δώσει αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι να πάμε σε λογική εκβιασμών και μισόλογων που προσπάθησε όπως και το 14’ με τους αργυρώνητους βουλευτές», είπε και πρόσθεσε: «φοβάμαι ότι τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσιες και η χαμηλή επίδοση στο αντιπολιτευτικό του έργο θα τον οδηγήσουν σε μια τοξικότητα που όμως δεν παρακολουθεί ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.