Κρίση φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-Documento. Η -φιλική με τον ΣΥΡΙΖΑ- ασκεί, από το πρωί, κριτική σε μια σειρά από επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτος ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Βαξεβάνης, έβαλε κατά των «ιερών γελάδων» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναφερόμενος στο ζήτημα της ΕΛΑΣ είπε πως «Φαντάζομαι ότι δεν ήταν κόπος να ρωτήσει ένας βουλευτής «κύριε Υπουργέ, υπάρχει μια κατάθεση Ταξίαρχου της Αστυνομίας ο οποίος σας κατηγορεί για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορά την οικογένειά σας. Και επειδή ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ δεν είναι μια κάποια γραμματέας Καλογρίτσα αλλά αξιωματικός που υπηρέτησε σε καίρια θέση της Άμεσης Δράσης, μπορείτε σας παρακαλούμε να μας εξηγήσετε τι έχει γίνει;».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «Μεγάλη κατάρα με τις ιερές γελάδες αυτού του κόμματος, όποτε οι καταστάσεις είναι ξεκάθαρες και αναζητούν πολιτικές τοποθετήσεις ευθύνης, να επιδίδονται σε μετρήσεις με ζυγαριά ακριβείας. Πότε της αριστεροσύνης, πότε της αναγκαίας ευπρέπειας και εσχάτως του μπάφου. Μπαφιάσαμε».

Λανθασμένο χειρισμό αποδίδει, όμως, στο ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοσιογράφος του Documento, Αντώνης Ριγόπουλος, ο οποίος σε ανάρτηση του λέει ότι «Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, να δώσει ερωτήσεις μόνο σε τηλεοπτικά κανάλια, και καμία σε εφημερίδες και site, εκτός από εξόχως προβληματική για το πώς αντιμετωπίζεται ο Τύπος, είναι και βαθιά προσβλητική. Δημοσιογραφία δε σημαίνει μόνο τηλεόραση… Μεγάλο (και αχρείαστο) λάθος».