Σε «περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων» από φίλια μέσα και δημοσιογράφους που διατηρούν ανοικτή γραμμή με την Κουμουνδούρου, απάντησε, σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστρια, Πόπη Τσαπανίδου, ξεκίνησε τον γύρο ερωτήσεων, δίνοντας το λόγο στον ανταποκριτή της Le Soir και της Liberation στην Ελλάδα, Fabien Perrier.

Ο θαυμασμός του κ. Perrier στον Αλέξη Τσίπρα είναι διαχρονικός, καθώς ο ίδιος έχει προχωρήσει και στη συγγραφή σχετικού βιβλίου, βρίσκοντας έμπνευση στο πρόσωπο του με τίτλο «Alexis Tsipras: Une histoire Grecque».

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης του, μάλιστα, έδωσε πάσα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ερωτώντας τον τι θα κάνει για τις επιθέσεις που δέχονται οι ανταποκριτές ξένου τύπου.

Η συνέντευξη τύπου συνεχίστηκε με την ερώτηση του κ. Σπύρου Σιδέρη, ανταποκριτή του ieidiseis.gr και του Euractiv, για τις παρακολουθήσεις. Ο ίδιος ο κ. Σιδέρης έχει, μάλιστα, προσφύγει στη δικαιοσύνη για προσωπική του εμπλοκή με το θέμα, μετά και τη δημοσιοποίηση του ονόματος του στη δεύτερη λίστα της εφημερίδας Documento.

Ειδικότερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι: «οι υποψίες για παραβίαση του τηλεφωνικού μου απορρήτου δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είναι απαράδεκτο για έναν δημοσιογράφο να παρακολουθείται, στερώντας του στην ουσία βασικές αρχές ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Καμία παρακρατική πρακτική δε θα με φιμώσει ή θα με φοβίσει. Η κατάλυση της δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανέναν: τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

Μετά τις ερωτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος και σχολιαστής του Kontra, Χρήστος Κυμπιζής, ο οποίος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν υπάρχει περίπτωση ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος, ή κάποιο άλλο μέλος της αρχής, να έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «ακούγεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ερώτηση έθεσε στον κ. Τσίπρα, ο δημοσιογράφος του Attica Tv και πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (!), Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη στάση του για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή μια πρόσφατη αναζωπύρωση της κόντρας τους. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης του, στάθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, ρωτώντας αν θα υπάρξει ενότητα του πολιτικού κόσμου γύρω από αυτήν και αν θα καταλογίσει ευθύνες ο κ. Τσίπρας στην Κυβέρνηση.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με ορισμένα παρατράγουδα, καθώς υπήρξε ένταση από ορισμένους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο χώρο και δεν πρόλαβαν να υποβάλουν ερώτηση, με την κ. Τσαπανίδου να λέει ότι «ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και έπρεπε να γίνει μια πολύ αυστηρή επιλογή».