Οι εξαγγελίες για νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και το κάλεσμα για την ρύθμιση «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

Ξεχωριστή σημασία έχει η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και η παρέμβαση του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που συζητείται στην Ολομέλεια.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την ρύθμιση με την οποία χορηγείται επίδομα 105 έως 500 ευρώ (+115 ευρώ για όσους έχουν τέκνα)  στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφερθεί στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση και θα ισχύσει από το 2024 μαζί με το νέο μισθολόγιο για όλους τους κρατικούς φορείς.

Η παρέμβαση του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου αποτελεί και μια ευκαιρία να αναφερθεί σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς της χώρας, τόσο με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με τα αεροσκάφη Ραφάλ και τις φρεγάτες Μπελαρά, όσο και με την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στην τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και τον αποκλεισμό από τις εκλογές όλων όσων έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παραμερίσουν τις αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες για ένα θέμα που αφορά στην ίδια τη Δημοκρατία και να συμβάλλουν στην θωράκιση της.