15χρονος η τέταρτη διάσωση της ελληνικής αποστολής – Ξεπερνούν τους 8.700 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία.

Η ελληνική αποστολή στην Τουρκία συνεχίζει το έργο διάσωσης, με πολύ κόσμο να παραμένει στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι τρομακτικοί σεισμοί των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Έλληνες διασώστες έβγαλαν ζωντανό από τα ερείπια ένα αγόρι 15 χρονών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Η ελληνική αποστολή διάσωσης ετοιμάζεται να ενισχυθεί, προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ, τους 8.764 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), 6.234 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ξεπέρασε τις 2.500, με βάσει τα στοιχεία από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και την οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.