Ο Πέτρος Φιλιππίδης, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μία από τις τρεις καταγγέλουσες στη δίκη κατά του ηθοποιού, σχολίασε σήμερα (09.02.2023) την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Εχθές ήταν μια μεγάλη μέρα, βγήκε η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αν νομίζει ο κόσμος ότι υπάρχει χαρά για τις κακές στιγμές άλλων ανθρώπων είναι λάθος, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο στόχος πάντα – και μιλάω για μένα προσωπικά – ήταν ο παραδειγματισμός και να σταματήσουν οι κακοποιητικές συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων, σε αυτή την περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη», ανέφερε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Για την απόφαση ομόφωνης αθώωσης λόγω αμφιβολιών στην κατηγορία του βιασμού, η ηθοποιός είπε: «Θέλω να ανοίξω την αγκαλιά μου και να βάλω μέσα την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί νιώθω ότι αυτό το κορίτσι δεν δικαιώθηκε».

Επιπλέον, τόνισε, ότι η ίδια «θα συνεχίσει» γιατί «δεν ξεχνά όλους αυτούς τους ανθρώπους που έριξαν λάσπη σε όλη τη διάρκεια της δίκης σε όλες μας, με ατάκες όπως «όταν αθωωθεί ο Φιλιππίδης που θα τρέξουν να κρυφτούν όλες αυτές».

Την ίδια στιγμή, αγωγή κατά της Πηνελόπης Αναστασοπούλου αναμένεται να καταθέσει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές για την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη τη Δευτέρα ο ηθοποιός θα κάνει μήνυση στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου, καθώς οι δηλώσεις της αποτελούν «ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή της ομόφωνης αποφάσεως που βγήκε πριν από δύο μέρες».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε το πρωί της Δευτέρας: «Αυτή η δήλωση αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή εκ μέρους της κα. Αναστασοπούλου της ομόφωνης αποφάσεως που βγήκε πριν από δύο μέρες. Δηλαδή τέτοια έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη που ομόφωνα, με την σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη και εξακολουθεί και λέει τον Πέτρο Φιλιππίδη βιαστή κατ’ εξακολούθηση, δύο φορές, η κα. Αναστασοπούλου. Σας λέω, λοιπόν, ότι για αυτές τις δηλώσεις της κα. Αναστασοπούλου, η οικογένεια Φιλιππίδη είναι σε έξαλλη κατάσταση. Δηλαδή δεν σέβονται και δεν σέβεται η συγκεκριμένη ηθοποιός ότι ομόφωνα η ελληνική δικαιοσύνη τον κήρυξε αθώο για αυτές τις δύο κατηγορίες και τον ξαναλέει βιαστή».