Σε κοσμηματοπωλεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, με μεθόδους που θυμίζουν σενάριο ταινιών, εισέβαλαν Ρουμάνοι δράστες.

Στη διάθεσή τους είχαν σημαντικές πληροφορίες, για τα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονταν σε βιτρίνες γνωστών κοσμηματοπωλείων. Κάθε φορά επέλεγαν και διαφορετικό στόχο, σε διαφορετική χώρα. Η εξάρθρωση της οργάνωσης έχει αρχίσει καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δυο εκ των μελών τους οποίους και συνέλαβαν.

Οι δράστες, ξεκινούσαν με το να κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια για την ευρωπαϊκή πόλη που είχαν επιλέξει και έπειτα επισκέπτονταν τα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο. Ένας εκ των δραστών, κατά την είσοδό του στο κατάστημα, προσποιούμενος το στέλεχος πολυεθνικής, με έδρα την Βαρκελώνη, μιλούσε στα ισπανικά για να μπερδέψει τους υπαλλήλους σχετικά με την καταγωγή του και στη συνέχεια με την δικαιολογία ότι δήθεν ενδιαφερόταν να αγοράσει κάποιο συγκεκριμένο ακριβό ρολόι, τους ζητούσε να το δειγματίσουν μπροστά του. Με αστραπιαίες, περίτεχνες κινήσεις, χωρίς κανείς να τον πάρει είδηση, ο δράστης εξαφάνιζε το ρολόι, αφήνοντας τους υπαλλήλους να πιστεύουν ότι θα επέστρεφε να το αγοράσει, τη στιγμή που το είχε ήδη βάλει στην τσέπη του. Μάλιστα, άφηνε και μια μικρή προκαταβολή ως εγγύηση σε αγγλικές λίρες.

Στην Ελλάδα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν επιλέξει και “χτυπήσει” μερικά από τα πιο ακριβά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβαν να διερευνήσουν την κλοπή εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη δυο εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης οι οποίοι και συνελήφθησαν.