Ο 19χρονος οδηγός του οχήματος, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος εξετάστηκε σήμερα στη δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος ‘Αλκης Καμπανός και να τραυματιστούν οι δύο φίλοι του, περιέγραψε στην κατάθεσή του, ότι είδε ένα «μπούγιο» από πολλά μαυροφορέμενα άτομα που με γρήγορες κινήσεις κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα και επικράτησε πανικός.

Ο μάρτυρας, είναι ο οδηγός της λευκής BMW με την μαύρη οροφή, που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, βρέθηκε τυχαία στην περιοχή του Χαριλάου και ακινητοποιήθηκε πίσω από τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων, όταν οι «12» έφτασαν στις οδούς Θ. Γαζή και Πλαστήρα, κατέβηκαν οπλισμένοι και επιτέθηκαν στην παρέα του Άλκη Καμπανού.

Ο 19χρονος, με τα ελάχιστα πράγματα που μπορούσε να θυμηθεί από το μοιραίο βράδυ, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ότι μαζί με τον φίλο του – συνεπιβάτη, σοκαρίστηκαν όταν είδαν τα άτομα να κατεβαίνουν με κουκούλες από τα αυτοκίνητα και κατάλαβαν ότι θα ακολουθήσει φασαρία με οπαδικά κίνητρα.

«Σταματήσαμε όταν μπροστά μας σταμάτησαν δύο αυτοκίνητα και το τρίτο έστριψε αριστερά. Σοκαριστήκαμε και καθίσαμε εκεί πέρα. Είδαμε μπούγιο, πολλά άτομα να κατεβαίνουν με γρήγορες κίνησης, πανικός. Τους είδαμε ξαφνικά μπροστά μας, βγήκαν και έγινε ένας πανικός, δε βλέπαμε στο στενό αλλά καταλάβαμε ότι γινόταν φασαρία. Κάποιοι πήγαν μπροστά εκεί και κάποιοι μείνανε μπροστά από εμάς, στα αυτοκίνητα. Φορούσαν κουκούλες, κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ζημιά, ξύλα κ.α. Είδα σίγουρα δύο άτομα με αντικείμενα, τους αλλού δε μπορούσα να τους δω. Δεν φαίνονταν καθόλου τα πρόσωπα τους. Εγώ νόμιζα πως μάλωναν μπροστά μου, αλλά μάλωναν τελικά στο στενό», κατέθεσε.

Ο 19χρονος μάρτυρας, που τότε ήταν ανήλικος και οδηγούσε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του, ανέφερε ότι δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο της επίθεσης, πάρα μόνο με τα 2-3 άτομα που έμειναν μπροστά του. «Όλα έγιναν στιγμιαία, δεν θυμάμαι καλά», είπε.

Για την αποχώρηση των δραστών, μετά τη δολοφονική επίθεση, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τα άτομα να μπαίνουν στα δύο αυτοκίνητα, με το ένα να φεύγει δεξιά και το άλλο να συνεχίζει ευθεία στην οδό Πλαστήρα. «Κάποια παιδιά της γειτονιάς που ανέβαιναν εκείνη την ώρα πετούσαν καρέκλες και πράγματα στο ένα αυτοκίνητο. Μάλλον κατάλαβαν ότι έγινε φασαρία. Φοβήθηκα μη μου σπάσουν το αμάξι και μπήκα δεξιά για να φύγω», ανέφερε.

Ο ίδιος, εξήγησε στο δικαστήριο, πως πίστευε ότι γίνεται φασαρία και ότι κάποια άτομα μάλωναν μεταξύ τους και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι θα γινόταν κάτι τόσο σοβαρό που θα οδηγούσε στον θάνατο του 19χρονου. «Κοιτούσαμε και λέγαμε “πω πω δες τι γίνεται”. Δε σκεφτήκαμε πως να φύγουμε από εκεί, Σοκαριστήκαμε, δεν ξέραμε ότι θα καταλήξει έτσι. Πίσω μας είχαμε ένα αμάξι, δεν κατάλαβα ότι έκανε όπισθεν και έφυγε, μου το είπε μετά ο συνοδηγός. Εγώ ήμουν ο πιο ταραγμένος, για αυτό δε θυμώνουν πολλά πράγματα», συμπλήρωσε.

«Ακούγαμε φωνές, αλλά όχι καθαρά τι έλεγαν. Φοβήθηκα μη μου σπάσουν το αμάξι και κλείδωσα τις πόρτες. Τρόμαξα και φοβήθηκα μη κινδύνεψω, ήταν πολλά άτομα με κουκούλες», τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρωί που ξύπνησε για να πάει σχολείο, είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε στο διαδίκτυο και έγραφαν ότι από αυτό βγήκαν τα άτομα που επιτέθηκαν στον 19χρονο και την παρέα του. Τότε ήταν που φοβήθηκε και είπε στον πατέρα του ότι το είχε πάρει κρυφά το βράδυ και εκείνος τον προέτρεψε να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία, όπως και έγινε.