Περίπου στις  14:30, άρχισε η ακρόαση της υπόθεσης της Εύας Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Ο νέος συνήγορος της κυρίας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ακολουθεί την υπερασπιστική γραμμή, ότι η πελάτης του είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιου που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε ο αποκαλούμενος και «δικηγόρος του διαβόλου» σύμφωνα με τον οποίο το αίτημα της πλευράς Καϊλή θα είναι η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

«Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της», ανέφερε ο Σβεν Μαρί.

Επισημαίνεται, ότι αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί εκ νέου μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Η πλευρά της κυρίας Καϊλή πάντως, διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.