Αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής σε επιβάτες, ένας οδηγός υπεραστικού λεωφορείου, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κατερίνη.

Πιο αναλυτικά, το λεωφορείο ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς Κατερίνη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, όλα εξελίσσονταν φυσιολογικά, ώσπου οι επιβάτες αντιλήφθηκαν μια στραβοτιμονιά του οδηγού, στην οποία όμως δεν έδωσαν σημασία, αρχικά, αφού την απέδωσαν σε πιθανό πρόβλημα του οδοστρώματος. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ το λεωφορείο πλησίαζε στην Κατερίνη, επαναλήφθηκε η ίδια απότομη κίνηση και αμέσως μετά οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι ο οδηγός έχασε την έξοδο για Κατερίνη.

Ένας επιβάτης, πλησίασε τον οδηγό και άρχισε να τον ρωτάει αν είναι καλά στην υγεία του και του ζήτησε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για λίγο. Ο οδηγός όμως δεν αντιδρούσε σε όσα του έλεγε ο επιβάτης, αλλά ούτε στα αγγίγματά του. Το λεωφορείο συνέχιζε την πορεία του πλησιάζοντας σε τούνελ της Εθνικής Οδού έξω από την Κατερίνη, όταν οι επιβάτες άρχισαν να πανικοβάλλονται και να φωνάζουν, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να καλέσουν την αστυνομία. Τότε, ο επιβάτης, αφού αντιλήφθηκε πως ο οδηγός αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να διαχειριστεί το όχημα, προσπάθησε ο ίδιος να κόψει ταχύτητα και να φρενάρει το λεωφορείο. Στη μέση του τούνελ κατάφερε να το ακινητοποιήσει και να βγάλει όλους τους επιβάτες έξω με ασφάλεια.

Σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο η Αστυνομία με την Πυροσβεστική, ενώ αποκλείστηκε ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ το όχημα συνέχισε κανονικά την πορεία του με άλλο οδηγό που έφτασε από την Κατερίνη.