Έρευνες στην έδρα της ΜΚΟ του Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, No peace without justice, στη Ρώμη, στο πλαίσιο του Qatargate, της έρευνας που οδήγησε στη σύλληψή του μαζί με εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι , της συζύγου του και της κόρης του.

Στελέχη της Guardia di Finanza της εισαγγελίας του Μιλάνου ανέκτησαν λογιστικά έγγραφα σχετικά με τη ΜΚΟ, η οποία θεωρείται από την εισαγγελία των Βρυξελλών ως ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση και το ξέπλυμα των χρημάτων που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο, τις χώρες που κατηγορούνται για την καταβολή δωροδοκιών για να επηρεάσουν την πολιτική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαζί με μια ομάδα ερευνητών από τις Βρυξέλλες που έφτασε επίσης στη Ρώμη ήταν και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Raphael Malagnini , ο οποίος είχε ήδη σταματήσει στο Μιλάνο για να συναντήσει τον επικεφαλής της εισαγγελίας Marcello Viola και τον αναπληρωτή εισαγγελέα Fabio De Pasquale .

Σύμφωνα με τη La Repubblica οι έρευνες αφορούσαν επίσης το σπίτι μιας υπαλλήλου της ΜΚΟ, της Antonella Casu, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο μετά από δύο μήνες φυλάκισης. Η ΜΚΟ δεν τελεί υπό έρευνα. Η εντολή έρευνας έχει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2022. «Η ΜΚΟ No Peace Without Justice έχει προσφέρει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με τους ερευνητές και επαναλαμβάνει την πλήρη ορθότητα και νομιμότητα των ενεργειών της» – σχολιάζει ο δικηγόρος της ΜΚΟ Guido Camera και προσθέτει «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα χυθεί φως στα γεγονότα που ερευνώνται».