Μετά την επιχείρηση των ΤΕΕΜ, εξουδετερώθηκε το ύποπτο αντικείμενο, που βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα μπροστά στο Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο άνδρας που το άφησε μπροστά στο προξενείο και άρχισε να τρέχει, αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Το κέντρο επιχειρήσεως της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκε, νωρίς το απόγευμα, για μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, που άφησε κάποιος περαστικός και αμέσως δόθηκε εντολή για αποκλεισμό του χώρου. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου και διεξήχθη η σχετική επιχείρηση, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη για πεζούς και οχήματα, στην οδό Δημοσθένους και στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος του Προξενείου.

Το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε ο αστυνομικός  στο Προξενείο. Το άτομο που άφησε τη σακούλα αναζητείται από την αστυνομία.

Για την ελεγχόμενη έκρηξη, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου. Αστυνομικοί, εκκένωσαν τους δρόμους, από πεζούς και οχήματα, στους δρόμους πέριξ του προξενείου, και ζήτησαν να απομακρυνθουν οι εργαζόμενοι των κοντινών καταστημάτων. Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονταν επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ σταθμός του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Επισημαίνεται, ότι σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.