Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη ληστεία μαμούθ σε μονοκατοικία επιχειρηματία-εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου οι διαρρήκτες άρπαξαν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Η διάρρηξη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έγινε από το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου έως τα ξημερώματα της Κυριακής 26/2, όταν ο ιδιοκτήτης απουσίαζε από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μαυρομιχάλη.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, οι διαρρήκτες μπήκαν στη μονοκατοικία από παράθυρο εσωτερικής πισίνας, αφού πρώτα επιχείρησαν να εισέλθουν από το παράθυρο της κουζίνας στον 1ο όροφο και την πόρτα του κήπου.

Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, ανακάλυψαν 85.000 ευρώ που ο 77χρονος επιχειρηματίας φύλαγε στο υπνοδωμάτιο του δεύτερου ορόφου, αλλά και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 800.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι δράστες κινήθηκαν προς το υπόγειο όπου βρήκαν και αφαίρεσαν την καταγραφική συσκευή από τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά της οικίας.
Κατόπιν τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται πως εκτός από κάμερες η οικία είχε και συναγερμό ο οποίος όμως δεν ήταν ενεργοποιημένος.

Σε δράστες με “εσωτερική πληροφόρηση” στρέφονται οι Αρχές
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ώστε να φτάσουν στη σύλληψη των διαρρηκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc, οι δράστες φέρονται να γνώριζαν καλά τον χώρο, αφού οι κινήσεις τους έδειχναν καλή γνώση των χώρων και των δωματίων του σπιτιού.

Γι’ αυτό εξετάζεται το σενάριο κάποιος ή κάποιοι από τους δράστες να είχαν επαφή με την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη, με τις έρευνες να εστιάζουν σε συνεργεία εργασιών/επισκευών που δούλευσαν τον τελευταίο καιρό στη μονοκατοικία.

Το προφίλ του επιχειρηματία-εφοπλιστή
Το σπίτι ανήκει σε 77χρονο γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των δεξαμενόπλοιων και των πλοίων μεταφοράς φορτίου, με εμπορικές συναλλαγές και στο Ντουμπάι.

Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία του ανέλαβε πολλά επιχειρηματικά ρίσκα, τα οποία απέδωσαν, αυξάνοντας ραγδαία τις δραστηριότητές της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό πριν από μερικούς μήνες προχώρησε και στην αγορά μετοχών σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία.

Ο στόλος του πραγματοποιεί μεταφορές από τον ​​Κόλπο της Μέσης Ανατολής, την Άπω Ανατολή, την Ωκεανία, την Αμερική, την Αφρική, τη Βαλτική Θάλασσα, τη Μεσόγειο έως και τη Μαύρη Μαύρη Θάλασσα,

Τα πλοία του μεταφέρουν κυρίως αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, αλλά και χάλυβα, σιτηρά και άνθρακα.