Σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ στο νοσοκομείο Βόλου για την αναρρωτική άδεια ενός μηνός που έλαβε ο προϊστάμενος του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας, αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ήδη κατέθεσε ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική άδεια, ενώ έχει κληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Ο Νίκος Χαυτούρας επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα. Ισχυρίζεται όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία υπογραφή του στην αναρρωτική άδεια και ότι τηρήθηκε η ιατρική δεοντολογία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή και ενημέρωσε τον συνάδελφό του ιατρό, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε επιτελικό πόστο.

«Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα. Πονούσε ο άνθρωπος, ξέρω το ιστορικό του» ισχυρίστηκε.

Δείτε όσα είπε